Hema opent in Utrecht 700e filiaal | RetailDetail

Hema opent in Utrecht 700e filiaal

Hema opent in Utrecht 700e filiaal

De Nederlandse winkelketen Hema heeft met de opening van haar 700e filiaal een nieuwe mijlpaal bereikt. De nieuwe winkel opende zijn deuren op het Centraal Station in Utrecht en heeft ook een aangepast assortiment.

700 winkels in 7 landen

In de stationswinkel in Utrecht worden voornamelijk producten verkocht die nodig zijn voor onderweg, zoals een paraplu, lippenstift en een snelle hap. Er worden ook onder andere maaltijdsalades en wijn verkocht.


"De teller staat nu op maar liefst 700 winkels in 7 landen. Hema is een echt internationaal bedrijf geworden. Het is extra leuk dat het de 700ste vestiging in Nederland is en op een unieke locatie: Utrecht CS. Dit soort hightraffic-locaties zullen voor Hema het uitgangspunt zijn in haar expansie in het buitenland, waarbij echter ook weer gekeken wordt naar mogelijkheden tot uitbreiding in eigen land", zei Tjeerd Jegen, CEO van Hema, bij de opening van de winkel.


Hema is één van de ketens die zijn deuren opent op het Centraal Station in Utrecht, nadat het een volledige transformatie is ondergaan. Ook Holland & Barrett opende er onlangs een winkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.