Hema opent in Utrecht 700e filiaal | RetailDetail

Hema opent in Utrecht 700e filiaal

Hema opent in Utrecht 700e filiaal

De Nederlandse winkelketen Hema heeft met de opening van haar 700e filiaal een nieuwe mijlpaal bereikt. De nieuwe winkel opende zijn deuren op het Centraal Station in Utrecht en heeft ook een aangepast assortiment.

700 winkels in 7 landen

In de stationswinkel in Utrecht worden voornamelijk producten verkocht die nodig zijn voor onderweg, zoals een paraplu, lippenstift en een snelle hap. Er worden ook onder andere maaltijdsalades en wijn verkocht.


"De teller staat nu op maar liefst 700 winkels in 7 landen. Hema is een echt internationaal bedrijf geworden. Het is extra leuk dat het de 700ste vestiging in Nederland is en op een unieke locatie: Utrecht CS. Dit soort hightraffic-locaties zullen voor Hema het uitgangspunt zijn in haar expansie in het buitenland, waarbij echter ook weer gekeken wordt naar mogelijkheden tot uitbreiding in eigen land", zei Tjeerd Jegen, CEO van Hema, bij de opening van de winkel.


Hema is één van de ketens die zijn deuren opent op het Centraal Station in Utrecht, nadat het een volledige transformatie is ondergaan. Ook Holland & Barrett opende er onlangs een winkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.