Hema sluit drie winkels | RetailDetail

Hema sluit drie winkels

Hema sluit drie winkels

De Nederlandse winkelketen Hema heeft het afgelopen weekend drie franchisewinkels gesloten in Nijkerk, Hoevelaken en Kerkrade. Die laatste is ook echt failliet verklaard.

Lokale omstandigheden

Hema besloot zelf om de leveringen aan de filialen in Nijkerk en Hoevelaken stop te zetten, omdat er volgens het bedrijf tekenen waren van financiële problemen. Volgens het bedrijf hebben lokale marktomstandigheden ervoor gezorgd dat de winkels niet meer in staat waren om winstgevend te zijn: ze zouden problemen gehad hebben om de huur van de panden te betalen.

 

Kerkrade is nog maar het tweede keerfiliaal van Hema dat failliet verklaard wordt: eerder dit jaar was de twijfelachtige eer van het eerste Hema-faillissement voor de winkel in het nabijgelegen Geleen. De meerderheid van de ruim 500 Nederlandse vestigingen van Hema worden in franchise uitgebaat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.