Hema sluit drie winkels | RetailDetail

Hema sluit drie winkels

Hema sluit drie winkels

De Nederlandse winkelketen Hema heeft het afgelopen weekend drie franchisewinkels gesloten in Nijkerk, Hoevelaken en Kerkrade. Die laatste is ook echt failliet verklaard.

Lokale omstandigheden

Hema besloot zelf om de leveringen aan de filialen in Nijkerk en Hoevelaken stop te zetten, omdat er volgens het bedrijf tekenen waren van financiële problemen. Volgens het bedrijf hebben lokale marktomstandigheden ervoor gezorgd dat de winkels niet meer in staat waren om winstgevend te zijn: ze zouden problemen gehad hebben om de huur van de panden te betalen.

 

Kerkrade is nog maar het tweede keerfiliaal van Hema dat failliet verklaard wordt: eerder dit jaar was de twijfelachtige eer van het eerste Hema-faillissement voor de winkel in het nabijgelegen Geleen. De meerderheid van de ruim 500 Nederlandse vestigingen van Hema worden in franchise uitgebaat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.