Intersport gebruikt augmented reality in nieuwe campagne | RetailDetail

Intersport gebruikt augmented reality in nieuwe campagne

Intersport gebruikt augmented reality in nieuwe campagne

Sportketen Intersport heeft in samenwerking met Adidas een nieuwe campagne op gang getrapt die gebruik maakt van augmented reality. Consumenten moeten daarvoor een app downloaden, waarmee ze bepaalde omgevingen kunnen scannen.

Geen internet nodig

Wordt met de app bijvoorbeeld een etalage in de winkel gescand, dan zal die een video van Adidas afgespelen. Klanten kunnen via de app ook deelnemen aan wedstrijden, folders inkijken en extra informatie over producten vinden.

 

De app kan ook offline gebruikt worden en is momenteel te downloaden voor zowel Apple als Android. Consumenten die hun gegevens doorspelen via de app krijgen bovendien een waardebon van 10 euro.

 

Intersport is een franchiseonderneming die momenteel te vinden is in meer dan 40 landen. Ondertussen zijn er wereldwijd ruim 5.300 winkels, onder andere in Nederland, Zweden, Rusland, Saoedi-Arabië en Frankrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.