Jaarlijks 7,5 miljoen euro schade door diefstal bij de Bijenkorf | RetailDetail

Jaarlijks 7,5 miljoen euro schade door diefstal bij de Bijenkorf

Jaarlijks 7,5 miljoen euro schade door diefstal bij de Bijenkorf

Het hoofd beveiliging van de Bijenkorf heeft bekendgemaakt dat de keten jaarlijks 7,5 miljoen euro schade lijdt door diefstallen. Alleen al in Amsterdam zou het om maar liefst 2 miljoen euro gaan.

20.000 euro per vestiging per dag

Elke winkeldag zou er per vestiging – tien in totaal – voor ongeveer 20.000 euro gestolen worden. In Amsterdam worden er bijvoorbeeld elk jaar circa 200 winkeldieven betrapt.

 

Dat nieuws raakte bekend tijdens een rechtszaak die een vermeende winkeldief had aangespannen tegen de Bijenkorf. Vasco Dimitrov werd op 18 februari tegengehouden, omdat vermoed werd dat hij iets had gestolen. Volgens de man en zijn advocaat werd Dimitrov daarna "als een onmens behandeld", zelfs nadat bleek dat hij niets gestolen had. Hij eiste nu 5000 euro schadevergoeding van de Bijenkorf. De rechter besliste dat de Bijenkorf 250 euro aan de man moest betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.