Jaarlijks 7,5 miljoen euro schade door diefstal bij de Bijenkorf | RetailDetail

Jaarlijks 7,5 miljoen euro schade door diefstal bij de Bijenkorf

Jaarlijks 7,5 miljoen euro schade door diefstal bij de Bijenkorf

Het hoofd beveiliging van de Bijenkorf heeft bekendgemaakt dat de keten jaarlijks 7,5 miljoen euro schade lijdt door diefstallen. Alleen al in Amsterdam zou het om maar liefst 2 miljoen euro gaan.

20.000 euro per vestiging per dag

Elke winkeldag zou er per vestiging – tien in totaal – voor ongeveer 20.000 euro gestolen worden. In Amsterdam worden er bijvoorbeeld elk jaar circa 200 winkeldieven betrapt.

 

Dat nieuws raakte bekend tijdens een rechtszaak die een vermeende winkeldief had aangespannen tegen de Bijenkorf. Vasco Dimitrov werd op 18 februari tegengehouden, omdat vermoed werd dat hij iets had gestolen. Volgens de man en zijn advocaat werd Dimitrov daarna "als een onmens behandeld", zelfs nadat bleek dat hij niets gestolen had. Hij eiste nu 5000 euro schadevergoeding van de Bijenkorf. De rechter besliste dat de Bijenkorf 250 euro aan de man moest betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.