Leegstand dreigt voor winkelcentrum Leidsche Rijn | RetailDetail

Leegstand dreigt voor winkelcentrum Leidsche Rijn

Leegstand dreigt voor winkelcentrum Leidsche Rijn

Bij een rondvraag hebben meer dan twee derde van de ondervraagde winkelketens te kennen gegeven dat ze geen interesse hebben in een vestiging in het winkelcentrum Leidsche Rijn, dat in Utrecht gebouwd wordt.

Alternatieven en problemen

De winkelketens laten verstaan dat ze al op andere plaatsen in de buurt aanwezig zijn en dat daar al leegstand te vinden is. Ze vinden het dan ook niet nodig om ook nog eens een filiaal te openen in de Leidsche Rijn.

 

"Wij gaan niet, omdat alternatieven voor het winkelgebied binnen een straal van enkele kilometers liggen. Dan word je je eigen concurrent", zegt één van de 32 bevraagde bedrijven tegen onderzoeksbureau Q&A Research, dat de enquête uitvoerde in opdracht van vastgoedbedrijf Corio, dat in zal staan voor de uitbating van het winkelcentrum.

 

Het project rond de Utrechtse buurt heeft al langer te kampen met problemen. Zo kwam een vooropgestelde vestiging van V&D er niet en besloot de gemeente om toch geen theater in de buurt te openen. Aanvankelijk waren er plannen voor 48.000 m² winkelruimte, maar dat werd al teruggebracht naar 38.000 m². Nu wordt er gesproken over de schrapping van nog eens 6.000 m² winkeloppervlakte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.