Lief! Lifestyle maakt doorstart bij Duitse groep | RetailDetail

Lief! Lifestyle maakt doorstart bij Duitse groep

Lief! Lifestyle maakt doorstart bij Duitse groep

Het Nederlandse merk Lief! Lifestyle zal een doorstart maken onder de Duitse Kids Fashion Group. Die is onderdeel van de Kanz Financial Holding, die ook de merken Marc O'Polo en Miss Sixty in zijn portfolio heeft.

Oprichters blijven betrokken

Oprichters John van den Herik en Yvonne Woudstra zullen ook na de overname betrokken blijven bij het merk. "Wij kunnen met het door ons opgezette licentiemodel hier naar verwachting een succesvol vervolg aan geven", aldus Van den Herik aan RetailNews. "We worden met een klein team verantwoordelijk voor onder meer het design en de branding van Lief!" De Kids Fashion Group zal het label internationaal op de markt brengen.


Niet alle winkels zullen de overstap maken naar de nieuwe eigenaar. De webshop en de conceptstore in Sliedrecht blijven open, maar voor de andere winkels is het bang afwachten. Het is wel al zeker dat er afgeslankt wordt en dat er dus winkels zullen verdwijnen.


Lief! Lifestyle ging begin mei failliet, vanwege onder andere hoge kosten die gepaard gingen met de internationale expansie. Zo stonden er winkels in Berlijn en Beijing op de planning. Dankzij de overname kan die expansie nu toch verdergezet worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.