Nederlanders blijven bezuinigen | RetailDetail

Nederlanders blijven bezuinigen

Nederlanders blijven bezuinigen

Een derde van de Nederlanders vindt dat de crisis voorbij is. Twee derde zegt echter dit jaar ook nog te zullen bezuinigen, nadat ze dat ook vorig jaar al hebben gedaan. 20 procent vindt dat het zelfs slechter gaat.

"Crisis nog niet voorbij"

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft een onderzoek gehouden met behulp van creditmanagementorganisatie GGN naar het gevoel dat de Nederlanders hebben bij de economische situatie. Uit het onderzoek blijkt dat 66 procent van de Nederlanders denkt dat de crisis nog niet voorbij is. Twee derde zegt ook het komende jaar verder te bezuinigen.

 

Ook in 2013 zei 70 procent dat het dat jaar ging besparen. 52 procent van de Nederlanders zegt dat het bepaalde uitgaven heeft uitgesteld. Er wordt vooral bespaard op uitgaan, kleding en luxeartikelen. Eén op vijf Nederlanders vindt dat het dit jaar zelfs nog slechter gaat.

 

Uit het onderzoek van Nibud blijkt dat gezinnen met een lager inkomen het nog steeds moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarentegen vinden vooral hogeropgeleide mannen met een bovenmodaal inkomen dat de crisis voorbij is. Zij geloven dat ze dit jaar opnieuw meer geld zullen uitgeven. Dat doen ze vooral aan hun woning, kleding en aan vakanties.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.