Nederlanders blijven bezuinigen

Nederlanders blijven bezuinigen

Een derde van de Nederlanders vindt dat de crisis voorbij is. Twee derde zegt echter dit jaar ook nog te zullen bezuinigen, nadat ze dat ook vorig jaar al hebben gedaan. 20 procent vindt dat het zelfs slechter gaat.

"Crisis nog niet voorbij"

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft een onderzoek gehouden met behulp van creditmanagementorganisatie GGN naar het gevoel dat de Nederlanders hebben bij de economische situatie. Uit het onderzoek blijkt dat 66 procent van de Nederlanders denkt dat de crisis nog niet voorbij is. Twee derde zegt ook het komende jaar verder te bezuinigen.

 

Ook in 2013 zei 70 procent dat het dat jaar ging besparen. 52 procent van de Nederlanders zegt dat het bepaalde uitgaven heeft uitgesteld. Er wordt vooral bespaard op uitgaan, kleding en luxeartikelen. Eén op vijf Nederlanders vindt dat het dit jaar zelfs nog slechter gaat.

 

Uit het onderzoek van Nibud blijkt dat gezinnen met een lager inkomen het nog steeds moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarentegen vinden vooral hogeropgeleide mannen met een bovenmodaal inkomen dat de crisis voorbij is. Zij geloven dat ze dit jaar opnieuw meer geld zullen uitgeven. Dat doen ze vooral aan hun woning, kleding en aan vakanties.

Tags: