Nederlanders blijven bezuinigen | RetailDetail

Nederlanders blijven bezuinigen

Nederlanders blijven bezuinigen

Een derde van de Nederlanders vindt dat de crisis voorbij is. Twee derde zegt echter dit jaar ook nog te zullen bezuinigen, nadat ze dat ook vorig jaar al hebben gedaan. 20 procent vindt dat het zelfs slechter gaat.

"Crisis nog niet voorbij"

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft een onderzoek gehouden met behulp van creditmanagementorganisatie GGN naar het gevoel dat de Nederlanders hebben bij de economische situatie. Uit het onderzoek blijkt dat 66 procent van de Nederlanders denkt dat de crisis nog niet voorbij is. Twee derde zegt ook het komende jaar verder te bezuinigen.

 

Ook in 2013 zei 70 procent dat het dat jaar ging besparen. 52 procent van de Nederlanders zegt dat het bepaalde uitgaven heeft uitgesteld. Er wordt vooral bespaard op uitgaan, kleding en luxeartikelen. Eén op vijf Nederlanders vindt dat het dit jaar zelfs nog slechter gaat.

 

Uit het onderzoek van Nibud blijkt dat gezinnen met een lager inkomen het nog steeds moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarentegen vinden vooral hogeropgeleide mannen met een bovenmodaal inkomen dat de crisis voorbij is. Zij geloven dat ze dit jaar opnieuw meer geld zullen uitgeven. Dat doen ze vooral aan hun woning, kleding en aan vakanties.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.