Nederlanders krijgen meer te besteden | RetailDetail

Nederlanders krijgen meer te besteden

Nederlanders krijgen meer te besteden

Nederlandse huishoudens krijgen voor het eerst in jaren weer meer te besteden. De meeste werkenden én bijstandsgerechtigden gaan er op vooruit, zo blijkt uit berekeningen van het Nibud.

Koopkracht evolueert positief

Dit is belangrijk nieuws voor de Nederlandse detailhandel, want vooral verkopers van non-food lijden al jaren onder de economische crisis. Uit de jongste detailhandelscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek vorige week al dat er weliswaar nog altijd geen sprake is van groei voor de meeste branches, maar dat de verliezen wel steeds meer worden beperkt. Meer geld op de rekening bij consumenten kan de komende periode een nieuwe impuls geven aan de detailhandelsverkopen.

 

De lagere inflatie, een lagere premie voor de zorgverzekering en fiscale maatregelen van de overheid zijn de belangrijkste redenen voor de verbetering van de koopkracht. Al geldt die wel niet voor iedereen: gezinnen met maar één kostwinner, ouderen en werkenden met een inkomen boven de 50.000 euro leveren nog iets aan koopkracht in. Tweeverdieners zonder kinderen met een bruto jaarinkomen van 20.000 tot 30.000 euro gaan er het meest op vooruit: zij hebben per maand bijna honderd euro meer in de portemonnee.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.