Nieuwe directeur voor de Wereldwinkel

Nieuwe directeur voor de Wereldwinkel

De Landelijke Vereniging van Wereldwinkels heeft Maikel Rondon aangeduid als de nieuwe directeur. Hij volgt in die functie Huub Jansen op, die voorheen maar liefst een kwart eeuw aan het hoofd van de organisatie stond.

"Nieuwe koers"

Rondon heeft al ervaring in verschillende branches en werkte voorheen bij retailorganisaties zoals Bruna, Dynadro en Reebok. Vanaf 1 december zal hij aan de slag gaan in zijn nieuwe functie bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels.


"Na een aantal moeilijke jaren als gevolg van de crisis zijn we met de Wereldwinkels een nieuwe koers ingeslagen. De komst van Rondon past precies in deze koers, zijn uitgebreide kennis van retail en e-commerce kunnen we perfect gebruiken", zegt Huub Jansen, die met pensioen gaat. Hij zal wel als adviseur verbonden blijven aan het bedrijf.


De eerste Wereldwinkel opende in 1969 zijn deuren in Breukelen. Het doel van de winkels is om de afzet van producenten in de derde wereld te vergroten en daarnaast voorlichting te geven aan het publiek en politieke campagnes te voeren. Momenteel zijn er meer dan 225 vestigingen in Nederland.

Tags: