Omzet detailhandel daalt minder hard | RetailDetail

Omzet detailhandel daalt minder hard

Omzet detailhandel daalt minder hard

De omzet in de detailhandel is in het eerste kwartaal van 2014 met 'slechts' 0,3 procent gekrompen ten opzichte van vorig jaar.

Omzet groeide in aantal branches

Hoewel het nog steeds om een omzetdaling gaat, zijn de cijfers algemeen genomen goed nieuws. Deze omzetkrimp is immers de laagste van de afgelopen twee jaar; de laatste positieve cijfers werden geboekt in het eerste kwartaal van 2012.

 

Non-foodwinkels zagen de omzet bovendien voor het eerst in drie jaar iets stijgen, al gingen de prijzen wel licht omhoog. Ook doe-het-zelfwinkels hadden sinds het vierde kwartaal van 2006 niet meer zulke goede zaken als in het afgelopen kwartaal. Detailhandel Nederland noemt de cijfers dan ook "bemoedigend".

 

Verkopers van voedings- en genotmiddelen hebben 0,6 procent minder omgezet in het eerste kwartaal, maar dat kwam voornamelijk doordat de belangrijke week voor Pasen dit jaar in april viel en vorig jaar in maart. Worden deze factoren gecorrigeerd, was de omzet juist iets hoger.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.