Omzetstijging door Boekenweek valt lager uit | RetailDetail

Omzetstijging door Boekenweek valt lager uit

Omzetstijging door Boekenweek valt lager uit

De Boekenweek heeft dit jaar voor een lagere omzetstijging in de verkoop van boeken gezorgd dan een jaar eerder: over de hele week werd bij deelnemende boekhandels 3,1 procent minder verkocht dan in de Boekenweek van vorig jaar.

Afwezigheid Polare-winkels oorzaak

In het openingsweekend steeg de omzet nog met 0,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, maar dit groeitempo kon in de rest van de week niet worden volgehouden. De organiserende stichting denkt dat het feit dat de Polare-winkels niet hebben meegedaan aan de week een belangrijke reden is voor de verkoopdaling.

 

Omdat de reden voor de dalende meerverkoop zo duidelijk is, noemt Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek de resultaten toch "een positief baken in een woelige boekentijd". De organisatie stelt dat de Boekenweek consumenten massaal op de been heeft gebracht, waardoor het evenement, dat dit jaar van 8 tot 16 maart liep, een "positieve en succesvolle" editie kende.

 

De organisatie stelt tevens dat aan de Boekenweek deelnemende boekhandels een aanzienlijk hogere omzet wisten te boeken dan winkels die niet meededen aan de actieweek. Die hadden zelfs te kampen met een fikse omzetdaling. "Meedoen aan de Boekenweek blijkt te lonen", aldus de organisatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.