Ook leveranciers dragen gevolgen bij faillissement V&D | RetailDetail

Ook leveranciers dragen gevolgen bij faillissement V&D

Ook leveranciers dragen gevolgen bij faillissement V&D

Als het bij de V&D Groep, het bedrijf achter warenhuisketen V&D en restaurantketen La Place, tot een faillissement komt, dan zal dat niet enkel gevolgen hebben binnen het bedrijf. Er zijn immers ook heel wat leveranciers afhankelijk van V&D.

Ook gevolgen voor andere retailers

In dat opzicht is branchevereniging Modint, dat de belangen behartigt van importeurs, groothandels en fabrikanten van kleding en interieurartikelen, bezig met het inventariseren van de mogelijke gevolgen voor de leveranciers van V&D. Volgens de vereniging ziet het er alvast somber uit voor een aantal bedrijven.


Ook voor schoonmaakbedrijf Gom zou een faillissement van V&D nefaste gevolgen kunnen hebben. Dat heeft immers meer dan 200 medewerkers die werken in de 62 filialen van V&D in Nederland. Momenteel is er nog geen zicht op de mogelijke gevolgen voor het bedrijf als het contract met V&D wegvalt.


Volgens vakbond CNV zullen ook andere retailers de gevolgen moeten dragen wanneer V&D uit het straatbeeld verdwijnt. "In veel winkelgebieden is V&D een grote publiekstrekker. Als de toeloop verdwijnt, zal dat ook gevolgen hebben voor de winkels in de omgeving", zegt de vakbond aan de Telegraaf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.