Ook leveranciers dragen gevolgen bij faillissement V&D

Ook leveranciers dragen gevolgen bij faillissement V&D

Als het bij de V&D Groep, het bedrijf achter warenhuisketen V&D en restaurantketen La Place, tot een faillissement komt, dan zal dat niet enkel gevolgen hebben binnen het bedrijf. Er zijn immers ook heel wat leveranciers afhankelijk van V&D.

Ook gevolgen voor andere retailers

In dat opzicht is branchevereniging Modint, dat de belangen behartigt van importeurs, groothandels en fabrikanten van kleding en interieurartikelen, bezig met het inventariseren van de mogelijke gevolgen voor de leveranciers van V&D. Volgens de vereniging ziet het er alvast somber uit voor een aantal bedrijven.


Ook voor schoonmaakbedrijf Gom zou een faillissement van V&D nefaste gevolgen kunnen hebben. Dat heeft immers meer dan 200 medewerkers die werken in de 62 filialen van V&D in Nederland. Momenteel is er nog geen zicht op de mogelijke gevolgen voor het bedrijf als het contract met V&D wegvalt.


Volgens vakbond CNV zullen ook andere retailers de gevolgen moeten dragen wanneer V&D uit het straatbeeld verdwijnt. "In veel winkelgebieden is V&D een grote publiekstrekker. Als de toeloop verdwijnt, zal dat ook gevolgen hebben voor de winkels in de omgeving", zegt de vakbond aan de Telegraaf.

Tags: