Pabo opnieuw failliet

Pabo opnieuw failliet
Shutterstock.com

Erotiekbedrijf Pabo is opnieuw failliet verklaard. Het bedrijf maakte vorig jaar een doorstart onder de naam Pabo 4.0, maar die had niet veel om het lijf en vanmorgen sprak de rechtbank het faillissement uit.

 

Nooit uit sukkelstraatje

Voor de tweede keer is erotiekbedrijf Pabo failliet. Goed een jaar geleden maakte het bedrijf in afgeslankte vorm nog een doorstart, maar het mocht niet baten. Gisteren raakte bekend dat Pabo opnieuw uitstel van betaling had aangevraagd, vanmorgen volgde dan het faillissement.

 

Pabo werd in 1984 opgericht als postorderbedrijf in seksartikelen en lingerie. Het bedrijf groeide snel en werd in 1999 verkocht aan het Duitse concern Beate Uhse. De opkomst van het internet betekende echter het einde voor het bedrijf: het raakte steeds meer in de problemen en liep de omzet sterk terug. Dat resulteerde in een eerste grote ontslagronde in 2010. Na een lange lijdensweg volgde vorig jaar het eerste faillissement.

 

Of er voor de Belgische tak (met tien winkels) ook gevolgen zijn, is voorlopig nog onduidelijk. Waar de Nederlandse site al offline gehaald is, blijft de Belgsche versie nog trots staan: of dat ook een voorbode is voor een andere afhandeling, moet nog blijken.