Polare ontkent betalingsachterstand bij Centraal Boekhuis

Polare ontkent betalingsachterstand bij Centraal Boekhuis

Bij Polare verwachten ze dat er binnen twee dagen een overeenkomst wordt gesloten met Centraal Boekhuis en dat de leveringen vanaf dan gewoon terug zullen doorgaan. Daarnaast ontkennen ze ook dat er sprake is van betalingsachterstanden.

Onderhandelingen over condities

Gisteren bleek dat het Centraal Boekhuis de leveringen aan boekenwinkelketen Polare had stopgezet: toen werd er gefluisterd dat het zou gaan om betalingsachterstanden, maar dat ontkent Polare nu formeel. Polare zegt nu dat het in gesprek is met Centraal Boekhuis rond de leverings- en betalingscondities en dat het Centraal Boekhuis daarom eenzijdig de leveringen tijdelijk heeft stopgezet.

 

Polare hoopt om betere voorwaarden af te dwingen om zo kosten te kunnen besparen en de teruglopende omzetten bij de winkels te kunnen counteren. Omdat er nog geen vergelijk uit de bus is gekomen, besloten ze bij het Centraal Boekhuis dus om niet meer te leveren aan de winkels van de ProCures-dochter.

 

Polare laat in ieder geval weten dat de consument momenteel geen problemen zal ondervinden van de stopgezette leveringen: alle winkels zouden voldoende bevoorraad zijn. Het is al de tweede keer op korte tijd dat een keten die in handen van ProCures is te kampen heeft met bevoorradingsproblemen, nadat eerder ook Free Record Shop al in de problemen was gekomen.

Tags: