Polare ontkent betalingsachterstand bij Centraal Boekhuis | RetailDetail

Polare ontkent betalingsachterstand bij Centraal Boekhuis

Polare ontkent betalingsachterstand bij Centraal Boekhuis

Bij Polare verwachten ze dat er binnen twee dagen een overeenkomst wordt gesloten met Centraal Boekhuis en dat de leveringen vanaf dan gewoon terug zullen doorgaan. Daarnaast ontkennen ze ook dat er sprake is van betalingsachterstanden.

Onderhandelingen over condities

Gisteren bleek dat het Centraal Boekhuis de leveringen aan boekenwinkelketen Polare had stopgezet: toen werd er gefluisterd dat het zou gaan om betalingsachterstanden, maar dat ontkent Polare nu formeel. Polare zegt nu dat het in gesprek is met Centraal Boekhuis rond de leverings- en betalingscondities en dat het Centraal Boekhuis daarom eenzijdig de leveringen tijdelijk heeft stopgezet.

 

Polare hoopt om betere voorwaarden af te dwingen om zo kosten te kunnen besparen en de teruglopende omzetten bij de winkels te kunnen counteren. Omdat er nog geen vergelijk uit de bus is gekomen, besloten ze bij het Centraal Boekhuis dus om niet meer te leveren aan de winkels van de ProCures-dochter.

 

Polare laat in ieder geval weten dat de consument momenteel geen problemen zal ondervinden van de stopgezette leveringen: alle winkels zouden voldoende bevoorraad zijn. Het is al de tweede keer op korte tijd dat een keten die in handen van ProCures is te kampen heeft met bevoorradingsproblemen, nadat eerder ook Free Record Shop al in de problemen was gekomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.