Polare weer open in afwachting van opsplitsing | RetailDetail

Polare weer open in afwachting van opsplitsing

Polare weer open in afwachting van opsplitsing

De boekwinkels van Polare openen weer de deuren, maar dit gebeurt in afwachting van een opsplitsing van de formule. De winkels zullen apart of in groepen worden verkocht: het einde van de keten is dus wel nakend.

Keten valt uiteen in lokale stukjes

Kees van de Meent van Höcker Advocaten, de curator van de keten, zegt intensieve gesprekken gevoerd te hebben met allerhande partijen, maar een doorstart van Polare in de huidige vorm is volgens hem geen optie meer. Voor de keten zou geen toekomst meer zijn weggelegd. Partijen worden nu uitgenodigd om een bod te doen op individuele winkels of op delen van de keten. Volgens Van de Meent zijn er al verschillende belangstellenden voor een deel van de winkels.

 

De afgelopen dagen werd al duidelijk dat in verschillende steden lokale interesse is om de boekhandels over te nemen. Veel Polare-winkels hebben onder hun oude namen immers nog heel wat lokale bekendheid, terwijl de formulenamen Selexyz en Polare nooit echt zijn aangeslagen bij het grote publiek.

 

Een belangrijk kritiekpunt op Selexyz en Polare was daarbij overigens ook dat het assortiment te centraal werd aangestuurd en onvoldoende was afgestemd op de lokale markt, terwijl dat bij boekhandels net van groot belang is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.