Polare weer open in afwachting van opsplitsing

Polare weer open in afwachting van opsplitsing

De boekwinkels van Polare openen weer de deuren, maar dit gebeurt in afwachting van een opsplitsing van de formule. De winkels zullen apart of in groepen worden verkocht: het einde van de keten is dus wel nakend.

Keten valt uiteen in lokale stukjes

Kees van de Meent van Höcker Advocaten, de curator van de keten, zegt intensieve gesprekken gevoerd te hebben met allerhande partijen, maar een doorstart van Polare in de huidige vorm is volgens hem geen optie meer. Voor de keten zou geen toekomst meer zijn weggelegd. Partijen worden nu uitgenodigd om een bod te doen op individuele winkels of op delen van de keten. Volgens Van de Meent zijn er al verschillende belangstellenden voor een deel van de winkels.

 

De afgelopen dagen werd al duidelijk dat in verschillende steden lokale interesse is om de boekhandels over te nemen. Veel Polare-winkels hebben onder hun oude namen immers nog heel wat lokale bekendheid, terwijl de formulenamen Selexyz en Polare nooit echt zijn aangeslagen bij het grote publiek.

 

Een belangrijk kritiekpunt op Selexyz en Polare was daarbij overigens ook dat het assortiment te centraal werd aangestuurd en onvoldoende was afgestemd op de lokale markt, terwijl dat bij boekhandels net van groot belang is.

Tags: