Polare weer open in afwachting van opsplitsing | RetailDetail

Polare weer open in afwachting van opsplitsing

Polare weer open in afwachting van opsplitsing

De boekwinkels van Polare openen weer de deuren, maar dit gebeurt in afwachting van een opsplitsing van de formule. De winkels zullen apart of in groepen worden verkocht: het einde van de keten is dus wel nakend.

Keten valt uiteen in lokale stukjes

Kees van de Meent van Höcker Advocaten, de curator van de keten, zegt intensieve gesprekken gevoerd te hebben met allerhande partijen, maar een doorstart van Polare in de huidige vorm is volgens hem geen optie meer. Voor de keten zou geen toekomst meer zijn weggelegd. Partijen worden nu uitgenodigd om een bod te doen op individuele winkels of op delen van de keten. Volgens Van de Meent zijn er al verschillende belangstellenden voor een deel van de winkels.

 

De afgelopen dagen werd al duidelijk dat in verschillende steden lokale interesse is om de boekhandels over te nemen. Veel Polare-winkels hebben onder hun oude namen immers nog heel wat lokale bekendheid, terwijl de formulenamen Selexyz en Polare nooit echt zijn aangeslagen bij het grote publiek.

 

Een belangrijk kritiekpunt op Selexyz en Polare was daarbij overigens ook dat het assortiment te centraal werd aangestuurd en onvoldoende was afgestemd op de lokale markt, terwijl dat bij boekhandels net van groot belang is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.