Primera tevreden over 2014 | RetailDetail

Primera tevreden over 2014

Primera tevreden over 2014

Winkelketen Primera is tevreden met de resultaten die het in 2014 heeft geboekt, maar wil blijven groeien: dit jaar en volgend jaar zullen een aantal producten en diensten in testfase worden uitgerold.

Verbreding

Primera opende in 2014 dertien nieuwe winkels en het heeft nu in totaal 465 filialen, die samen een omzet van meer dan 640 miljoen euro haalden. Daarbij zag de keten een lichte stijging van de identieke omzet. Toch ziet Primera het nut in van verbreding, omdat de markt bij tijdschriften en tabak aan het krimpen is.

 

"In deze markten kunnen wij alleen nog maar groeien door marktaandeel te winnen. Dit doen wij nog steeds, maar verbreding is een absolute must en tegelijk ook een antwoord op wensen van onze klanten. Dit hebben wij in de afgelopen jaren gerealiseerd door verbreding van bestaande assortimenten en een toevoeging van nieuwe assortimenten", zegt commercieel directeur Gert van Doorn.

 

Daarbij denkt het bedrijf aan de verbreding van het bestaande assortiment. Zo werd online een volledig assortiment gepersonaliseerde boeken toegevoegd, in de winkels zelf wordt dan weer in het assortiment boeken vooral gefocust op cadeautitels. Daarnaast zal er dit jaar ook meer ingezet worden op de verkoop van cadeauartikelen.

 

De komende jaren wil de keten overigens ook doorgroeien naar 500 filialen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.