Q-Park laat parkeerders met korting winkelen | RetailDetail

Q-Park laat parkeerders met korting winkelen

Q-Park laat parkeerders met korting winkelen

Parkeergaragebeheerder Q-Park is een proef begonnen op drie locaties, waarbij betalende parkeerders korting kunnen krijgen bij winkels in de buurt. Volgens Q-Park is dit een primeur voor Nederland.

'Goed voor naburige winkeliers'

De proef loopt voorlopig bij parkeergarages in de stadscentra van Apeldoorn en Zwolle en bij winkelcentrum De Boreel in Deventer. In eerste instantie is het een spaarprogramma, waarbij klanten kunnen sparen voor korting op merkartikelen in een webwinkel van Q-Park zelf.

 

Volgens Q-Park, dat in Nederland in totaal 250 parkeerplaatsen exploiteert,gaat het daarbij onder meer om mp3-spelers, parfums en huishoudelijke apparatuur, die met een korting van vijftig procent op de winkelwaarde worden verkocht. Klanten moeten zich inschrijven en krijgen dan al meteen 25 kortingseuro's gratis.

 

Volgens algemeen directeur Mark van Haasteren moet de actie ook de winkeliers in de buurt ten goede komen. "Binnen het Q-Park Spaarprogramma hebben we het mogelijk gemaakt om retailers die in de buurt van onze parkeergarages gevestigd zijn, mee te laten doen. Sowieso denken we dat parkeerders vaker terugkomen dankzij dit systeem. Dat is natuurlijk positief voor de omliggende winkels en horeca", zegt hij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.