Rechter verplicht handelaars in Groningen zondag te openen

Rechter verplicht handelaars in Groningen zondag te openen

Rechter verplicht handelaars in Groningen zondag te openen

De handelaars in het winkelcentrum Paddepoel in Groningen worden door de rechter verplicht om op zondag hun winkel te openen. Eén van de winkeliers had tot nu toe geweigerd om op zondag de deuren te openen.

Terechte boetes

Het was pandeigenaar en bestuurslid Paul Beeres van de Vereniging Van Eigenaren (VVE) die Gerard Platjouw voor de rechter had gedaagd. Die huurt in het winkelcentrum een pand voor een winkel van Primera, maar weigerde dus op zondag te openen. Hij kreeg daarvoor boetes opgelegd, maar ook die werden niet betaald.

 

De rechter is nu van mening dat de boetes terecht werden opgelegd, wat er op neerkomt dat de handelaars voortaan verplicht zijn om op zondag te openen. Anders krijgen ze een boete. Ook andere winkeliers hadden al een boete van 500 euro per zondag dat ze gesloten waren gekregen.

 

Te hoge kosten

Platjouw zegt verrast te zijn over de uitspraak en bekijkt nu met zijn advocaten of hij in hoger beroep zal gaan. “De VVE kan dus bepalen wanneer we open moeten zijn en wanneer we dicht moeten zijn. Dat gaat nogal ver. De kosten die deze verplichte openingstijden meebrengen worden zo steeds hoger. Op een gegeven moment is het niet meer op te brengen”, zegt hij aan Dagblad van het Noorden.

 

Voorlopig gaat hij ook nog niet op zondag openen. In de uitspraak van de rechter staat dat de boetes kunnen oplopen tot een maximum van 10.000 euro. “Daar zit ik al boven. Het maakt dus even niet uit of ik wel of niet open ga.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.