Record aantal faillissementen in retail | RetailDetail

Record aantal faillissementen in retail

Record aantal faillissementen in retail

Het aantal faillissementen in de detailhandel is alweer naar recordhoogte gestegen. In totaal sloten tussen 1 juli en 30 september 245 winkels hun deuren, een toename van 38 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Omzetdaling met 5% nekt handelaars

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gingen de laatste twintig jaar in één kwartaal nooit meer detailhandelaren op de fles als nu. Vooral in de non-foodsector is de crisis nog lang niet ten einde: het afgelopen kwartaal daalde de omzet opnieuw met 5 procent ten opzichte van een jaar eerder en in volume bedroeg de afname van de verkopen zelfs 6 procent.

 

Een lichtpuntje kan zijn dat vorig jaar oktober de btw verhoogd werd: dat leverde winkeliers in september een kleine toename van de omzet op. Niet in alle sectoren van de detailhandel is er overigens sprake van crisis: de fooddetailhandel zag de omzet met 2,5 procent toenemen (al vrezen anderen dat de crisis nu ook daar zal toeslaan), terwijl webwinkels en postorderbedrijven zelfs 7,5 procent in de plus zaten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.