Ruim miljoen Nederlanders gebruikt Netflix

Ruim miljoen Nederlanders gebruikt Netflix

In het tweede kwartaal van 2014 zegt 7% van de Nederlanders een betaald abonnement te hebben op Netflix. Geëxtrapoleerd betekent dat dat meer dan een miljoen landgenoten er intussen klant zijn.

Beter dan concurrenten

Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper, dat 6.600 Nederlandse consumenten ondervroeg over het gebruik van streamingdiensten. In het vierde kwartaal van 2013 had 4% van de Nederlanders een abonnement op Netflix, tegenover 7% nu. Ook de naamsbekendheid steeg flink, van 71% in het tweede kwartaal van 2013 naar 86% in het tweede kwartaal van 2014.

 

Netflix doet daarmee stukken beter dan concurrenten Pathé Thuis en Videoland Unlimited: 3% van de Nederlanders heeft een abonnement op Pathé Thuis, een aantal dat vrij stabiel blijft. De naamsbekendheid is wel flink gestegen, van 70 naar 82%. Videoland Unlimited blijft steken op amper 1%, al zegt 2% wel eens een losse film te huren via Videoland.

 

40% van de gebruikers bekijkt content van Netflix op zijn laptop, 37% doet dat op een televisie waar een toestel dat Netflix streamt op aangesloten is en 31% gaat aan de slag met een tablet of smart tv. Bij Pathé Thuis ligt dat anders: daar kijkt slechts 18% via de laptop, terwijl 45% kijkt op een smart tv.

Tags: