Ruim miljoen Nederlanders gebruikt Netflix | RetailDetail

Ruim miljoen Nederlanders gebruikt Netflix

Ruim miljoen Nederlanders gebruikt Netflix

In het tweede kwartaal van 2014 zegt 7% van de Nederlanders een betaald abonnement te hebben op Netflix. Geëxtrapoleerd betekent dat dat meer dan een miljoen landgenoten er intussen klant zijn.

Beter dan concurrenten

Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper, dat 6.600 Nederlandse consumenten ondervroeg over het gebruik van streamingdiensten. In het vierde kwartaal van 2013 had 4% van de Nederlanders een abonnement op Netflix, tegenover 7% nu. Ook de naamsbekendheid steeg flink, van 71% in het tweede kwartaal van 2013 naar 86% in het tweede kwartaal van 2014.

 

Netflix doet daarmee stukken beter dan concurrenten Pathé Thuis en Videoland Unlimited: 3% van de Nederlanders heeft een abonnement op Pathé Thuis, een aantal dat vrij stabiel blijft. De naamsbekendheid is wel flink gestegen, van 70 naar 82%. Videoland Unlimited blijft steken op amper 1%, al zegt 2% wel eens een losse film te huren via Videoland.

 

40% van de gebruikers bekijkt content van Netflix op zijn laptop, 37% doet dat op een televisie waar een toestel dat Netflix streamt op aangesloten is en 31% gaat aan de slag met een tablet of smart tv. Bij Pathé Thuis ligt dat anders: daar kijkt slechts 18% via de laptop, terwijl 45% kijkt op een smart tv.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.