Sinterklaas brengt ongeveer half miljard euro op | RetailDetail

Sinterklaas brengt ongeveer half miljard euro op

Sinterklaas brengt ongeveer half miljard euro op

Brancheorganisatie Detailhandel Nederland verwacht dat winkeliers tijdens de komende sinterklaasperiode tussen 510 en 515 miljoen euro extra omzet zullen halen.

100 euro per gezin

Uit onderzoek van het bureau Q&A is gebleken dat de gemiddelde uitgaven tijdens de sinterklaasperiode ongeveer 4,6 procent hoger zullen liggen dan vorig jaar. Per gezin zou de gemiddelde uitgave voor Sinterklaas rond de honderd euro liggen. Dit jaar zouden vooral games het dit jaar goed doen, maar klassiekers zoals gezelschapsspellen blijven ook verkooptoppers.

 

Detailhandel Nederland zegt ook dat de hele retailsector kan profiteren van het sinterklaasfeest, omdat er ook veel aandacht wordt besteed aan de omkadering. "Denk aan het huis dat versierd wordt, de extra luxe diners, de gourmetschotels en de pepernoten en chocoladeletters", aldus de organisatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.