Sinterklaas brengt ongeveer half miljard euro op | RetailDetail

Sinterklaas brengt ongeveer half miljard euro op

Sinterklaas brengt ongeveer half miljard euro op

Brancheorganisatie Detailhandel Nederland verwacht dat winkeliers tijdens de komende sinterklaasperiode tussen 510 en 515 miljoen euro extra omzet zullen halen.

100 euro per gezin

Uit onderzoek van het bureau Q&A is gebleken dat de gemiddelde uitgaven tijdens de sinterklaasperiode ongeveer 4,6 procent hoger zullen liggen dan vorig jaar. Per gezin zou de gemiddelde uitgave voor Sinterklaas rond de honderd euro liggen. Dit jaar zouden vooral games het dit jaar goed doen, maar klassiekers zoals gezelschapsspellen blijven ook verkooptoppers.

 

Detailhandel Nederland zegt ook dat de hele retailsector kan profiteren van het sinterklaasfeest, omdat er ook veel aandacht wordt besteed aan de omkadering. "Denk aan het huis dat versierd wordt, de extra luxe diners, de gourmetschotels en de pepernoten en chocoladeletters", aldus de organisatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.