Sociale winkelketen WAAR wil verder uitbreiden | RetailDetail

Sociale winkelketen WAAR wil verder uitbreiden

Sociale winkelketen WAAR wil verder uitbreiden

De sociale winkelketen WAAR wil dankzij een investering van het ABN Amro Social Impact Fund verder uitbreiden. Binnenkort opent er ook een winkel waar ze voor de eerste keer levensmiddelen zal verkopen.

Nieuwe winkel in Utrecht

WAAR heeft momenteel 17 vestigingen in Nederland, maar het wil dat aantal opdrijven naar 48 in 2018. Half oktober komt er alvast een nieuwe winkel in Utrecht. De keten verkoopt enkel duurzame producten, wat wil zeggen dat ze allemaal fairtrade, ecologisch of gerecycleerd zijn, of gemaakt zijn in sociale werkplaatsen.

 

"WAAR is voor ons een belangrijke nieuwe investering omdat de keten een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling van de social enterprise markt. Veel sociale ondernemers bieden bijzondere producten die de wereld beter maken maar hebben moeite bij het vinden van verkoop- en distributiemogelijkheden. Hiervoor biedt WAAR een platform", zegt Eric Buckens, directeur van de nieuwe investeerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.