Speelgoedketen Imaginarium zoekt groei in Nederland

Speelgoedketen Imaginarium zoekt groei in Nederland

De Spaanse speelgoedketen Imaginarium heeft deze maand in Amsterdam zijn tweede vestiging in Nederland geopend. De komende jaren wil het bedrijf met drie of vier winkels per jaar groeien.

Machtige nieuwe speler

Daarmee wordt een nieuwe speler actief op de Nederlandse speelgoedmarkt, als concurrent voor het heersende Blokker-concern met de formules Bart Smit en Intertoys en concurrent Top1Toys. Imaginarium heeft al zo'n vierhonderd winkels in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika en beschikt dus over genoeg inkoopmacht. In oktober opende het bedrijf in Amstelveen de eerste Nederlandse vestiging.

 

De keten probeert zich te onderscheiden van andere speelgoedverkopers door kinderen als mini-volwasssenen te behandelen. Ze mogen zelfstandig in de winkel rondlopen er is ruimte om producten vast uit te proberen en een deel van het assortiment is aangepast. Zo zijn er tablets, digitale camera's en loopwagens in de vorm van Porsches en Vespas te koop. Daarnaast zijn er gitaren en complete drumstellen in mini-uitvoering. Ook veel traditioneel speelgoed is aanwezig, evenals een grote collectie verkleedkleren.

Tags: