Speelgoedketen Imaginarium zoekt groei in Nederland | RetailDetail

Speelgoedketen Imaginarium zoekt groei in Nederland

Speelgoedketen Imaginarium zoekt groei in Nederland

De Spaanse speelgoedketen Imaginarium heeft deze maand in Amsterdam zijn tweede vestiging in Nederland geopend. De komende jaren wil het bedrijf met drie of vier winkels per jaar groeien.

Machtige nieuwe speler

Daarmee wordt een nieuwe speler actief op de Nederlandse speelgoedmarkt, als concurrent voor het heersende Blokker-concern met de formules Bart Smit en Intertoys en concurrent Top1Toys. Imaginarium heeft al zo'n vierhonderd winkels in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika en beschikt dus over genoeg inkoopmacht. In oktober opende het bedrijf in Amstelveen de eerste Nederlandse vestiging.

 

De keten probeert zich te onderscheiden van andere speelgoedverkopers door kinderen als mini-volwasssenen te behandelen. Ze mogen zelfstandig in de winkel rondlopen er is ruimte om producten vast uit te proberen en een deel van het assortiment is aangepast. Zo zijn er tablets, digitale camera's en loopwagens in de vorm van Porsches en Vespas te koop. Daarnaast zijn er gitaren en complete drumstellen in mini-uitvoering. Ook veel traditioneel speelgoed is aanwezig, evenals een grote collectie verkleedkleren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.