Speelgoedketen Imaginarium zoekt groei in Nederland

Speelgoedketen Imaginarium zoekt groei in Nederland

De Spaanse speelgoedketen Imaginarium heeft deze maand in Amsterdam zijn tweede vestiging in Nederland geopend. De komende jaren wil het bedrijf met drie of vier winkels per jaar groeien.

Machtige nieuwe speler

Daarmee wordt een nieuwe speler actief op de Nederlandse speelgoedmarkt, als concurrent voor het heersende Blokker-concern met de formules Bart Smit en Intertoys en concurrent Top1Toys. Imaginarium heeft al zo'n vierhonderd winkels in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika en beschikt dus over genoeg inkoopmacht. In oktober opende het bedrijf in Amstelveen de eerste Nederlandse vestiging.

 

De keten probeert zich te onderscheiden van andere speelgoedverkopers door kinderen als mini-volwasssenen te behandelen. Ze mogen zelfstandig in de winkel rondlopen er is ruimte om producten vast uit te proberen en een deel van het assortiment is aangepast. Zo zijn er tablets, digitale camera's en loopwagens in de vorm van Porsches en Vespas te koop. Daarnaast zijn er gitaren en complete drumstellen in mini-uitvoering. Ook veel traditioneel speelgoed is aanwezig, evenals een grote collectie verkleedkleren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Retail vraagt om innovatie en transformatiekracht

13/12/2017

Vedis Retail Platform organiseert op dinsdag 19 december de vierde editie van de New Retail Champions Award. Hiermee stimuleert Vedis de innovatie in de retail en plaatst het nieuwkomers in de kijker. Gastspreker is onze eigen Jorg Snoeck.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

De toekomst van het winkelen: waar iedereen retailer is

12/12/2017

Waarom gingen Mexx en vele anderen ten onder, wat bezielt Amazon en kunnen kleine handelaars morgen nog overleven? RetailDetails eigen Jorg Snoeck en Pauline Neerman leggen het uit in hun eerste boek The Future of Shopping: Waar iedereen retailer is.

Back to top