Sterke opmars verkoop boeken via print on demand

Sterke opmars verkoop boeken via print on demand

Sterke opmars verkoop boeken via print on demand

Bij CB is er de voorbije maanden een enorme opmars geweest in de vraag naar boeken via print on demand: in augustus leverde CB via print on demand 55.000 boeken, de helft meer dan een jaar geleden.

Prijsdoorbraak

Bij print on demand worden boeken binnen 24 uur na de bestelling geproduceerd. Inmiddels zijn bij CB al meer dan 21.000 titels van 275 uitgevers beschikbaar via dit system. Voornamelijk bij educatieve en wetenschappelijke uitgevers zat de dienst in de lift: zij willen zo studieboeken snel kunnen leveren bij de start van het studiejaar.

 

Ook andere uitgevers kiezen al sneller voor print on demand, in plaats van te kiezen voor het creëren en beheren van een voorraad. Ook wanneer een bepaald boek sneller uitverkocht is dan verwacht, wordt er gekozen voor print on demand.

 

Sinds vorig jaar is er ook een doorbraak geweest op vlak van de kostprijs van de service, waardoor het momenteel voor veel meer boeken interessant is om met print on demand te werken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.