Supermarkten stoten minder CO2 uit | RetailDetail

Supermarkten stoten minder CO2 uit

Supermarkten stoten minder CO2 uit

De Nederlandse supermarkten zijn er voor het vierde jaar op rij in geslaagd om minder CO2 uit te stoten. Met een energiebesparing van bijna 3 procent overtroffen ze zelfs de doelstelling van 2 procent.

Voorsprong op doelstellingen

Sinds 1995 is de efficiëntie van het energieverbruik van supermarkten met 30,6 procent verbeterd. Daardoor werd er 442 kiloton CO2 minder uitgestoten, gelijkwaardig aan een file van ongeveer 1.350 kilometer. Binnen het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel werd in 2010 afgesproken om jaarlijks het energieverbruik met twee procent terug te dringen, sindsdien werd elk jaar die doelstelling al gehaald.

 

In 2014 kochten supermarkten voor 898.356 kWh aan duurzaam opgewekte energie, dat is goed voor 57 procent van alle verbruikte energie bij supermarkten. Hiermee loopt de branche ver vooruit op de doelstelling om tegen 2020 20 procent duurzame energie te verbruiken.

 

De meeste energiebesparing wordt gehaald bij koelen & vriezen, verlichting en verwarming. Zo maken steeds meer supermarkten gebruik van ledverlichting en worden er bij de ingang van de winkels sluizen gebouwd om de warmte in het gebouw te houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.