Vakbonden: "Xenos wil af van boel vaste werknemers"

Vakbonden: "Xenos wil af van boel vaste werknemers"

De vakbonden FNV en CNV hebben heel wat meldingen binnen gekregen van medewerkers van Xenos, die van het bedrijf de vraag zouden hebben gekregen om 'vrijwillig' op te stappen. Volgens de vakbonden worden ze onder druk gezet.

"Zij worden geïntimideerd"

De medewerkers van Xenos geven aan dat ze tijdens een functioneringsgesprek een verklaring krijgen voorgelegd, waarin staat dat beide partijen in goed overleg hebben besloten om de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

 

"Mensen die goed functioneren, worden op deze manier onder druk gezet om zo'n verklaring te ondertekenen. Zij worden geïntimideerd. Misschien is dat de manier van werken in een bananenrepubliek, maar niet in Nederland", zegt FNV-bestuurder Ron Peters aan De Telegraaf.

 

Volgens de vakbonden wil Xenos, dat onderdeel is van de Blokker Holding, zo werk maken van een stille reorganisatie. Ze willen daarom zo snel mogelijk een gesprek met de directies van Xenos en Blokker Holding.

 

Blokker Holding ontkent

"Wij hebben inmiddels al tientallen concrete zaken liggen, waarmee we zo naar de rechter kunnen stappen. Medewerkers krijgen te horen dat ze niet functioneren en dat ze daarom beter vrijwillig kunnen vertrekken. Er wordt zelfs met ontslag gedreigd."

 

Blokker Holding heeft al laten weten dat er geen sprake is van een reorganisatie en dat de brieven werden opgesteld in functie van de lopende functioneringsgesprekken.

Tags: