Vakbonden: "Xenos wil af van boel vaste werknemers" | RetailDetail

Vakbonden: "Xenos wil af van boel vaste werknemers"

Vakbonden: "Xenos wil af van boel vaste werknemers"

De vakbonden FNV en CNV hebben heel wat meldingen binnen gekregen van medewerkers van Xenos, die van het bedrijf de vraag zouden hebben gekregen om 'vrijwillig' op te stappen. Volgens de vakbonden worden ze onder druk gezet.

"Zij worden geïntimideerd"

De medewerkers van Xenos geven aan dat ze tijdens een functioneringsgesprek een verklaring krijgen voorgelegd, waarin staat dat beide partijen in goed overleg hebben besloten om de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

 

"Mensen die goed functioneren, worden op deze manier onder druk gezet om zo'n verklaring te ondertekenen. Zij worden geïntimideerd. Misschien is dat de manier van werken in een bananenrepubliek, maar niet in Nederland", zegt FNV-bestuurder Ron Peters aan De Telegraaf.

 

Volgens de vakbonden wil Xenos, dat onderdeel is van de Blokker Holding, zo werk maken van een stille reorganisatie. Ze willen daarom zo snel mogelijk een gesprek met de directies van Xenos en Blokker Holding.

 

Blokker Holding ontkent

"Wij hebben inmiddels al tientallen concrete zaken liggen, waarmee we zo naar de rechter kunnen stappen. Medewerkers krijgen te horen dat ze niet functioneren en dat ze daarom beter vrijwillig kunnen vertrekken. Er wordt zelfs met ontslag gedreigd."

 

Blokker Holding heeft al laten weten dat er geen sprake is van een reorganisatie en dat de brieven werden opgesteld in functie van de lopende functioneringsgesprekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.