Vakbonden: "Xenos wil af van boel vaste werknemers" | RetailDetail

Vakbonden: "Xenos wil af van boel vaste werknemers"

Vakbonden: "Xenos wil af van boel vaste werknemers"

De vakbonden FNV en CNV hebben heel wat meldingen binnen gekregen van medewerkers van Xenos, die van het bedrijf de vraag zouden hebben gekregen om 'vrijwillig' op te stappen. Volgens de vakbonden worden ze onder druk gezet.

"Zij worden geïntimideerd"

De medewerkers van Xenos geven aan dat ze tijdens een functioneringsgesprek een verklaring krijgen voorgelegd, waarin staat dat beide partijen in goed overleg hebben besloten om de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

 

"Mensen die goed functioneren, worden op deze manier onder druk gezet om zo'n verklaring te ondertekenen. Zij worden geïntimideerd. Misschien is dat de manier van werken in een bananenrepubliek, maar niet in Nederland", zegt FNV-bestuurder Ron Peters aan De Telegraaf.

 

Volgens de vakbonden wil Xenos, dat onderdeel is van de Blokker Holding, zo werk maken van een stille reorganisatie. Ze willen daarom zo snel mogelijk een gesprek met de directies van Xenos en Blokker Holding.

 

Blokker Holding ontkent

"Wij hebben inmiddels al tientallen concrete zaken liggen, waarmee we zo naar de rechter kunnen stappen. Medewerkers krijgen te horen dat ze niet functioneren en dat ze daarom beter vrijwillig kunnen vertrekken. Er wordt zelfs met ontslag gedreigd."

 

Blokker Holding heeft al laten weten dat er geen sprake is van een reorganisatie en dat de brieven werden opgesteld in functie van de lopende functioneringsgesprekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.