V&D opent controversieel nieuw filiaal in Uden | RetailDetail

V&D opent controversieel nieuw filiaal in Uden

V&D opent controversieel nieuw filiaal in Uden

Het noodlijdende V&D, dat al maanden probeert om de kosten in zijn huidige filialen terug te dringen, opent vandaag een nieuw filiaal in de Brabantse gemeente Uden, in het complex De Promenade.

"Niet te verkopen aan medewerkers"

Bestuurder Martijn den Heijer van de vakbond CNV noemt het alvast een bizarre beslissing. "Dit is natuurlijk heel raar en bijna niet te verkopen aan je medewerkers. Zij verkeren al weken in onzekerheid en dan open je als V&D doodleuk een nieuwe winkel", stelt hij.

 

V&D heeft van bij de start ook al problemen met projectontwikkelaar Prowinko, dat het niet eens is met de voorgestelde verlaging van de huur. "Wij moeten onze verplichtingen nakomen, dus V&D moet dat ook", verklaar Max Vorst, bestuursvoorzitter van Prowinko.

 

Ook de Zweedse modeketen H&M zal een vestiging openen in het nieuwe complex, dat niet op veel steun van de omgeving kan rekenen. Lokale retailers vrezen dat de concurrentie hen fataal zal worden en de bewoners van Uden stellen zich vragen bij de opening van een groot winkelcomplex in een gemeente die slechts 40.000 inwoners telt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.