V&D opent controversieel nieuw filiaal in Uden

V&D opent controversieel nieuw filiaal in Uden

Het noodlijdende V&D, dat al maanden probeert om de kosten in zijn huidige filialen terug te dringen, opent vandaag een nieuw filiaal in de Brabantse gemeente Uden, in het complex De Promenade.

"Niet te verkopen aan medewerkers"

Bestuurder Martijn den Heijer van de vakbond CNV noemt het alvast een bizarre beslissing. "Dit is natuurlijk heel raar en bijna niet te verkopen aan je medewerkers. Zij verkeren al weken in onzekerheid en dan open je als V&D doodleuk een nieuwe winkel", stelt hij.

 

V&D heeft van bij de start ook al problemen met projectontwikkelaar Prowinko, dat het niet eens is met de voorgestelde verlaging van de huur. "Wij moeten onze verplichtingen nakomen, dus V&D moet dat ook", verklaar Max Vorst, bestuursvoorzitter van Prowinko.

 

Ook de Zweedse modeketen H&M zal een vestiging openen in het nieuwe complex, dat niet op veel steun van de omgeving kan rekenen. Lokale retailers vrezen dat de concurrentie hen fataal zal worden en de bewoners van Uden stellen zich vragen bij de opening van een groot winkelcomplex in een gemeente die slechts 40.000 inwoners telt.

Tags: