Wehkamp wil binnen zelfde dag bezorgen | RetailDetail

Wehkamp wil binnen zelfde dag bezorgen

Wehkamp wil binnen zelfde dag bezorgen

Wehkamp en andere bedrijven van de RFS Holland Holding willen producten binnen dezelfde dag gaan bezorgen. Andries van Daalen, programmadirecteur RFS Holland Holding, zegt binnen enkele weken meer nieuws te hebben over de uitwerking van het concept.

Rond lunch besteld, 's avonds geleverd

"Het moet mogelijk zijn dat je rond lunchtijd bestelt en het in de avonduren bezorgd krijgt", zei Van Daalen op de E-Fulfilment Expo 2013 in Utrecht. Hij beseft dat daar de nodige investeringen voor nodig zijn en kondigt aan dat er in de komende weken verdere aankondigingen zullen gedaan worden.


Jaarlijks levert RFS meer dan zeven miljoen pakjes. Voor de kleinere doet het dat via Selektvracht, terwijl het voor grotere pakketten dienst doet op PostNL. Vooral die eerste categorie zou in aanmerking komen voor same-day delivery. "We moeten naar de klant luisteren. Die wil zijn bestellingen op momenten dat hem het schikt. Klanten kunnen bij ons drie tijdvakken selecteren, en we bezorgen ook al op zaterdagochtend", aldus Van Daalen.

 

Verder is hij van mening dat door het steeds groeiende aantal, verschillende koeriers beter moeten gaan samenwerken. "We hebben het nu nog over 78 miljoen bestellingen per jaar in Nederland, in 2020 hebben we het over 183 miljoen, 700.000 per dag. Het is ecologisch verstandig als verschillende koeriers hun krachten bundelen, of hun bestellingen tot aan de stadsrand brengen."

 

Ook andere webshops zien potentieel

Ook Bax-shop.nl kondigde gisteren nog een dienst aan waarmee pakjes dezelfde dag bezorgd kunnen worden, als ze voor 14u00 besteld werden en ze op voorraad zijn. De kost voor de service begint vanaf 19,95 euro, waarbij de prijs bepaald wordt door het gewicht.

 

Harmen van der Meulen, directeur van Futurumshop, verwacht dat leveren binnen een dag binnenkort de standaard zal zijn. "Daarmee valt het onderscheid ook weg. E-tailers zullen zich veel meer op toegevoegde waarde moeten richten."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.