Wehkamp wil binnen zelfde dag bezorgen | RetailDetail

Wehkamp wil binnen zelfde dag bezorgen

Wehkamp wil binnen zelfde dag bezorgen

Wehkamp en andere bedrijven van de RFS Holland Holding willen producten binnen dezelfde dag gaan bezorgen. Andries van Daalen, programmadirecteur RFS Holland Holding, zegt binnen enkele weken meer nieuws te hebben over de uitwerking van het concept.

Rond lunch besteld, 's avonds geleverd

"Het moet mogelijk zijn dat je rond lunchtijd bestelt en het in de avonduren bezorgd krijgt", zei Van Daalen op de E-Fulfilment Expo 2013 in Utrecht. Hij beseft dat daar de nodige investeringen voor nodig zijn en kondigt aan dat er in de komende weken verdere aankondigingen zullen gedaan worden.


Jaarlijks levert RFS meer dan zeven miljoen pakjes. Voor de kleinere doet het dat via Selektvracht, terwijl het voor grotere pakketten dienst doet op PostNL. Vooral die eerste categorie zou in aanmerking komen voor same-day delivery. "We moeten naar de klant luisteren. Die wil zijn bestellingen op momenten dat hem het schikt. Klanten kunnen bij ons drie tijdvakken selecteren, en we bezorgen ook al op zaterdagochtend", aldus Van Daalen.

 

Verder is hij van mening dat door het steeds groeiende aantal, verschillende koeriers beter moeten gaan samenwerken. "We hebben het nu nog over 78 miljoen bestellingen per jaar in Nederland, in 2020 hebben we het over 183 miljoen, 700.000 per dag. Het is ecologisch verstandig als verschillende koeriers hun krachten bundelen, of hun bestellingen tot aan de stadsrand brengen."

 

Ook andere webshops zien potentieel

Ook Bax-shop.nl kondigde gisteren nog een dienst aan waarmee pakjes dezelfde dag bezorgd kunnen worden, als ze voor 14u00 besteld werden en ze op voorraad zijn. De kost voor de service begint vanaf 19,95 euro, waarbij de prijs bepaald wordt door het gewicht.

 

Harmen van der Meulen, directeur van Futurumshop, verwacht dat leveren binnen een dag binnenkort de standaard zal zijn. "Daarmee valt het onderscheid ook weg. E-tailers zullen zich veel meer op toegevoegde waarde moeten richten."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon, en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven zetten nu hun ambities kracht bij met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.