Werknemers Albert Heijn krijgen instructies rond Zwarte Piet | RetailDetail

Werknemers Albert Heijn krijgen instructies rond Zwarte Piet

Werknemers Albert Heijn krijgen instructies rond Zwarte Piet

Supermarktketen Albert Heijn heeft alle vestigingen in Nederland een handleiding rond Zwarte Piet gestuurd om te vermijden dat er problemen komen rond de figuur van Zwarte Piet in de winkels. Albert Heijn vreest discussies met voor- en tegenstanders.

Geen contact met pers

Als er problemen plaatsvinden, moeten medewerkers onmiddellijk de beveiliging bellen en zeker niet in discussie gaan met voor- of tegenstanders. In de handleiding staat ook te lezen hoe ze in eerste instantie moeten reageren: "Het kan zijn dat klanten uit jouw winkel zich niet in ons standpunt kunnen vinden. Geef aan dat we het oprecht vervelend vinden dat culturele gebruiken rondom het geliefde Sinterklaasfeest ook kwetsend kunnen zijn."

 

De keten zegt ook dat van elk incident melding moet worden gemaakt, zodat ze landelijk kan monitoren hoe het sentiment tegenover Zwarte Piet verloopt. Medewerkers mogen echter niet met de pers te praten over de incidenten. Er zijn ook strenge regels rond het uitbeelden van Zwarte Piet in de winkels. Albert Heijn liet eerder al verstaan dat Zwarte Piet niet zal verdwijnen uit de winkels, omdat hij een belangrijk onderdeel is van de sinterklaascultuur.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.