'WH Smith wil Ako-winkels kopen' | RetailDetail

'WH Smith wil Ako-winkels kopen'

'WH Smith wil Ako-winkels kopen'

Boekhandelketen Ako wordt mogelijk verkocht aan de Britse branchegenoot WH Smith. Ako is op dit moment eigendom van uitgeverijconcern Audax.

Verkoop moet fusie Aldipress/Betapress mogelijk maken

Volgens De Telegraaf hebben ook concurrent Bruna en het Franse uitgeversconcern Hachette interesse getoond, maar zijn de gesprekken met WH Smith vooralsnog exclusief. Topman Eric Willems van Audax zegt echter niets te weten van een eventuele verkoop.

 

De krant noemt de verkoop van de keten echter noodzakelijk voor een andere operatie binnen het Audax-concern: het samensmelten van de twee grote tijdschriftendistributeurs in Nederland, Audax-dochter Betapress en Sanoma-dochter Aldipress.

 

Voor WH Smith zou het een terugkeer naar Nederland betekenen: via voormalig dochteronderneming Waterstones was het bedrijf vroeger al actief in Nederland met een boekhandel in de Kalverstraat in Amsterdam. Ako heeft winkels in de belangrijkste winkelstraten van Nederland, op luchthavens, treinstations en in grotere ziekenhuizen.


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.