'WH Smith wil Ako-winkels kopen' | RetailDetail

'WH Smith wil Ako-winkels kopen'

'WH Smith wil Ako-winkels kopen'

Boekhandelketen Ako wordt mogelijk verkocht aan de Britse branchegenoot WH Smith. Ako is op dit moment eigendom van uitgeverijconcern Audax.

Verkoop moet fusie Aldipress/Betapress mogelijk maken

Volgens De Telegraaf hebben ook concurrent Bruna en het Franse uitgeversconcern Hachette interesse getoond, maar zijn de gesprekken met WH Smith vooralsnog exclusief. Topman Eric Willems van Audax zegt echter niets te weten van een eventuele verkoop.

 

De krant noemt de verkoop van de keten echter noodzakelijk voor een andere operatie binnen het Audax-concern: het samensmelten van de twee grote tijdschriftendistributeurs in Nederland, Audax-dochter Betapress en Sanoma-dochter Aldipress.

 

Voor WH Smith zou het een terugkeer naar Nederland betekenen: via voormalig dochteronderneming Waterstones was het bedrijf vroeger al actief in Nederland met een boekhandel in de Kalverstraat in Amsterdam. Ako heeft winkels in de belangrijkste winkelstraten van Nederland, op luchthavens, treinstations en in grotere ziekenhuizen.


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


KaDeTe, ’s werelds eerste startup-supermarkt, opent in Berlijn

22/02/2018

In Berlijn opent volgende maand KaDeTe, ’s werelds eerste startupsupermarkt. De fysieke marktplaats geeft startende merken en bedrijven de kans om in contact te komen met zowel consumenten als inkopers.

"Geen grote verrassing" mocht Unilever voor Rotterdam kiezen

22/02/2018

Volgens de Financial Times maakt Rotterdam en niet Londen de meeste kans om het hoofdkantoor van het Brits-Nederlandse Unilever te krijgen. De zakenkrant baseert zich daarvoor op bronnen uit politieke middens.

Recordcijfers voor Henkel

22/02/2018

Het Duitse Henkel heeft er een sterk 2017 opzitten, met zowel op vlak van omzet als op vlak van winst absolute recordcijfers. Zo wist het bedrijf voor het eerst de grens van 20 miljard euro omzet te doorbreken.

Hudson’s Bay schroeft Nederlandse ambities terug

22/02/2018

De komende weken openen drie vestigingen van Hudson’s Bay de deuren in Nederland. Het gaat over warenhuizen in Enschede, Amersfoort en Haarlem. Wel schroeft de keten ondertussen de ambities terug.

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Consolidatie bij Amerikaanse ketens in strijd tegen Amazon

21/02/2018

De Amerikaanse retailer Albertsons heeft zijn sectorgenoot Rite Aid overgenomen, nadat die laatste eerder ook al een flink aantal winkels verkocht had aan Walgreens. De overnames zijn vooral een reactie op de opmars van Amazon en andere online spelers.

Back to top