'WH Smith wil Ako-winkels kopen'

'WH Smith wil Ako-winkels kopen'

Boekhandelketen Ako wordt mogelijk verkocht aan de Britse branchegenoot WH Smith. Ako is op dit moment eigendom van uitgeverijconcern Audax.

Verkoop moet fusie Aldipress/Betapress mogelijk maken

Volgens De Telegraaf hebben ook concurrent Bruna en het Franse uitgeversconcern Hachette interesse getoond, maar zijn de gesprekken met WH Smith vooralsnog exclusief. Topman Eric Willems van Audax zegt echter niets te weten van een eventuele verkoop.

 

De krant noemt de verkoop van de keten echter noodzakelijk voor een andere operatie binnen het Audax-concern: het samensmelten van de twee grote tijdschriftendistributeurs in Nederland, Audax-dochter Betapress en Sanoma-dochter Aldipress.

 

Voor WH Smith zou het een terugkeer naar Nederland betekenen: via voormalig dochteronderneming Waterstones was het bedrijf vroeger al actief in Nederland met een boekhandel in de Kalverstraat in Amsterdam. Ako heeft winkels in de belangrijkste winkelstraten van Nederland, op luchthavens, treinstations en in grotere ziekenhuizen.


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Retail vraagt om innovatie en transformatiekracht

13/12/2017

Vedis Retail Platform organiseert op dinsdag 19 december de vierde editie van de New Retail Champions Award. Hiermee stimuleert Vedis de innovatie in de retail en plaatst het nieuwkomers in de kijker. Gastspreker is onze eigen Jorg Snoeck.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

De toekomst van het winkelen: waar iedereen retailer is

12/12/2017

Waarom gingen Mexx en vele anderen ten onder, wat bezielt Amazon en kunnen kleine handelaars morgen nog overleven? RetailDetails eigen Jorg Snoeck en Pauline Neerman leggen het uit in hun eerste boek The Future of Shopping: Waar iedereen retailer is.

Back to top