'WH Smith wil Ako-winkels kopen'

'WH Smith wil Ako-winkels kopen'

Boekhandelketen Ako wordt mogelijk verkocht aan de Britse branchegenoot WH Smith. Ako is op dit moment eigendom van uitgeverijconcern Audax.

Verkoop moet fusie Aldipress/Betapress mogelijk maken

Volgens De Telegraaf hebben ook concurrent Bruna en het Franse uitgeversconcern Hachette interesse getoond, maar zijn de gesprekken met WH Smith vooralsnog exclusief. Topman Eric Willems van Audax zegt echter niets te weten van een eventuele verkoop.

 

De krant noemt de verkoop van de keten echter noodzakelijk voor een andere operatie binnen het Audax-concern: het samensmelten van de twee grote tijdschriftendistributeurs in Nederland, Audax-dochter Betapress en Sanoma-dochter Aldipress.

 

Voor WH Smith zou het een terugkeer naar Nederland betekenen: via voormalig dochteronderneming Waterstones was het bedrijf vroeger al actief in Nederland met een boekhandel in de Kalverstraat in Amsterdam. Ako heeft winkels in de belangrijkste winkelstraten van Nederland, op luchthavens, treinstations en in grotere ziekenhuizen.


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Action opent duizendste winkel

20/10/2017

Morgen is een belangrijke dag voor discounter Action: dan opent de keten in Gorinchem zijn duizendste vestiging. Het neemt daarvoor zijn intrek in een pand waar voorheen Charles Vögele en Aldi te vinden waren.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Nederlandse brillenverkoper Eyelove nu ook in België

18/10/2017

Het Nederlandse Eyelove, een prijzenbreker op de brillenmarkt, opent vandaag zijn eerste twee winkels in België. Daarnaast worden er ook al gesprekken gevoerd om snel nog meer vestigingen te openen.

Richemont verwacht forse winststijging voor eerste halfjaar

17/10/2017

Het Zwitserse luxebedrijf Richemont, eigenaar van onder andere horlogemerk Cartier, verwacht dat de winst voor de eerste helft van het boekjaar met maar liefst 80% de hoogte in gaat. De omzet gaat met meer dan 10% vooruit.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Primera opent 500e winkel

13/10/2017

Op 14 oktober opent Primera zijn 500e vestiging. Die eer is weggelegd voor ondernemer Remco Pol, die in het winkelcentrum De Driehoek in Oldenzaal zijn tweede winkel zal openen: voor de hele keten al de veertiene opening dit jaar.

Back to top