Zeeman zet stap naar Spanje en Oostenrijk

Zeeman zet stap naar Spanje en Oostenrijk

Discountketen Zeeman heeft besloten om twee nieuwe markten aan te boren: sinds kort heeft ze twee filialen in het noorden van Spanje en binnenkort komt er ook een eerste winkel in Oostenrijk.

Investeringen drukken winst

Zeeman onderzocht in 2007 al of die markten interessant zouden zijn, maar heeft nu pas besloten om de stap te zetten. In Spanje werden alvast winkels geopend in Girona en Figueres, allebei in Catalonië. Die regio is voor Zeeman gemakkelijk te beleveren vanuit Frankrijk, waar Zeeman al meer dan 100 filialen heeft.

 

In Oostenrijk moet er nog even gewacht worden, maar ook daar opent Zeeman binnenkort zijn eerste fysieke winkel. Zeeman is buiten Nederland en Spanje ook te vinden in België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. In totaal heeft de keten meer dan 1.200 filialen, waarvan iets minder dan de helft in Nederland te vinden zijn.

 

Vorig jaar haalde Zeeman een omzet van 644,7 miljoen euro, een lichte daling ten opzichte van 2013. De nettowinst daalde daardoor van 13,5 miljoen euro naar 8,9 miljoen euro. Zeeman wijt die mindere cijfers aan de grotere investeringen in 2014: een aantal winkels werden omgebouwd en moesten daardoor tijdelijk sluiten.

Tags: