Zeeman zet stap naar Spanje en Oostenrijk | RetailDetail

Zeeman zet stap naar Spanje en Oostenrijk

Zeeman zet stap naar Spanje en Oostenrijk

Discountketen Zeeman heeft besloten om twee nieuwe markten aan te boren: sinds kort heeft ze twee filialen in het noorden van Spanje en binnenkort komt er ook een eerste winkel in Oostenrijk.

Investeringen drukken winst

Zeeman onderzocht in 2007 al of die markten interessant zouden zijn, maar heeft nu pas besloten om de stap te zetten. In Spanje werden alvast winkels geopend in Girona en Figueres, allebei in Catalonië. Die regio is voor Zeeman gemakkelijk te beleveren vanuit Frankrijk, waar Zeeman al meer dan 100 filialen heeft.

 

In Oostenrijk moet er nog even gewacht worden, maar ook daar opent Zeeman binnenkort zijn eerste fysieke winkel. Zeeman is buiten Nederland en Spanje ook te vinden in België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. In totaal heeft de keten meer dan 1.200 filialen, waarvan iets minder dan de helft in Nederland te vinden zijn.

 

Vorig jaar haalde Zeeman een omzet van 644,7 miljoen euro, een lichte daling ten opzichte van 2013. De nettowinst daalde daardoor van 13,5 miljoen euro naar 8,9 miljoen euro. Zeeman wijt die mindere cijfers aan de grotere investeringen in 2014: een aantal winkels werden omgebouwd en moesten daardoor tijdelijk sluiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.