Zeeman zet stap naar Spanje en Oostenrijk | RetailDetail

Zeeman zet stap naar Spanje en Oostenrijk

Zeeman zet stap naar Spanje en Oostenrijk

Discountketen Zeeman heeft besloten om twee nieuwe markten aan te boren: sinds kort heeft ze twee filialen in het noorden van Spanje en binnenkort komt er ook een eerste winkel in Oostenrijk.

Investeringen drukken winst

Zeeman onderzocht in 2007 al of die markten interessant zouden zijn, maar heeft nu pas besloten om de stap te zetten. In Spanje werden alvast winkels geopend in Girona en Figueres, allebei in Catalonië. Die regio is voor Zeeman gemakkelijk te beleveren vanuit Frankrijk, waar Zeeman al meer dan 100 filialen heeft.

 

In Oostenrijk moet er nog even gewacht worden, maar ook daar opent Zeeman binnenkort zijn eerste fysieke winkel. Zeeman is buiten Nederland en Spanje ook te vinden in België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. In totaal heeft de keten meer dan 1.200 filialen, waarvan iets minder dan de helft in Nederland te vinden zijn.

 

Vorig jaar haalde Zeeman een omzet van 644,7 miljoen euro, een lichte daling ten opzichte van 2013. De nettowinst daalde daardoor van 13,5 miljoen euro naar 8,9 miljoen euro. Zeeman wijt die mindere cijfers aan de grotere investeringen in 2014: een aantal winkels werden omgebouwd en moesten daardoor tijdelijk sluiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.