Benzine in Nederland het duurst

Benzine in Nederland het duurst

Nederlandse benzinestations zijn de duurste van Europa. Het prijsverschil met andere landen kan volgens onderzoek oplopen tot enkele tientallen centen per liter.

Zowel voor diesel als voor benzine

De Duitse automobielclub ADAC vergeleek de prijzen van benzine in alle Europese landen en besloot dat een Nederlandse automobilist gemiddeld 1,78 euro per liter benzine betaalt. Daarmee is Nederland een stuk duurder dan omringende landen: zo betalen Belgen gemiddeld 14 cent minder voor een liter Euro 95 en zijn tankstations in Duitsland zelfs 23 cent goedkoper. Alleen Italië komt met de benzineprijs een klein beetje in de buurt van Nederland: daar kost een liter gemiddeld 1,73 euro.

 

Ook als het op diesel aankomt behoort Nederland qua prijs tot de kopgroep, alleen België en Zwitserland zijn enkele centen duurder per getankte liter diesel. Hoge accijnzen zijn de belangrijkste reden voor het hoge prijspeil in Nederland, omdat de accijnzen op drank, tabak en benzine de laatste jaren fors zijn verhoogd. Dit zorgt voor een toename in het grensoverschrijdende winkelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Dieselgate: Renault in opspraak, huiszoekingen bij Audi en VW

16/03/2017

Het dieselgate-schandaal mag dan een tijdje achter ons liggen, het onderzoek loopt nog altijd. Gisteren vielen speurders binnen in enkele Duitse vestigingen van Audi en moederbedrijf Volkswagen, en in Frankrijk brengt een uitgelekt rapport Renault zwaar in opspraak.

Back to top