Benzine in Nederland het duurst | RetailDetail

Benzine in Nederland het duurst

Benzine in Nederland het duurst

Nederlandse benzinestations zijn de duurste van Europa. Het prijsverschil met andere landen kan volgens onderzoek oplopen tot enkele tientallen centen per liter.

Zowel voor diesel als voor benzine

De Duitse automobielclub ADAC vergeleek de prijzen van benzine in alle Europese landen en besloot dat een Nederlandse automobilist gemiddeld 1,78 euro per liter benzine betaalt. Daarmee is Nederland een stuk duurder dan omringende landen: zo betalen Belgen gemiddeld 14 cent minder voor een liter Euro 95 en zijn tankstations in Duitsland zelfs 23 cent goedkoper. Alleen Italië komt met de benzineprijs een klein beetje in de buurt van Nederland: daar kost een liter gemiddeld 1,73 euro.

 

Ook als het op diesel aankomt behoort Nederland qua prijs tot de kopgroep, alleen België en Zwitserland zijn enkele centen duurder per getankte liter diesel. Hoge accijnzen zijn de belangrijkste reden voor het hoge prijspeil in Nederland, omdat de accijnzen op drank, tabak en benzine de laatste jaren fors zijn verhoogd. Dit zorgt voor een toename in het grensoverschrijdende winkelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.