BMW wil alle modellen online gaan verkopen | RetailDetail

BMW wil alle modellen online gaan verkopen

BMW wil alle modellen online gaan verkopen

De Duitse autofabrikant BMW wil al zijn modellen op termijn via het internet gaan verkopen. De bedoeling is dat de verkopers daarbij zelfs bij de geïnteresseerde klant aan huis kunnen gaan, maar interne protesten houden het voornemen nog even tegen.

Massale sluiting van verkooppunten

Bij de eigen verkoopfilialen van het bedrijf is immers onrust ontstaan. Op termijn wil de constructeur namelijk alleen nog eigen verkoopteams overhouden in grote steden als München, Berlijn, Hamburg, Frankfurt en Düsseldorf. Voor de meer dan veertig kleinere verkooppunten betekent dat een sluiting of een verkoop. Die operatie maakt deel uit van een besparingsoperatie.

 

Aanvankelijk was BMW nochtans van plan om enkel het nieuwe elektrische model i3, dat eind juli publiek wordt gelanceerd, te slijten via het internet, maar nu gaat de autofabrikant veel breder.

 

BMW heeft trouwens al enige ervaring met internetverkoop. Het concern heeft een eigen online shop voor onderdelen en toebehoren. Sinds 2011 heeft het merk ook een eigen webwinkel voor onderdelen op de website van eBay.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.