Carglass neemt concurrent Autotaalglas over | RetailDetail

Carglass neemt concurrent Autotaalglas over

Carglass neemt concurrent Autotaalglas over

Belron, moederbedrijf van Carglass, neemt de Nederlandse voertuigbeglazingsgroep Autotaalglas over. Met de 54 vestigingen erbij wordt de groep in Nederland in één klap dubbel zo groot.

Van 56 naar 110 vestigingen

Autotaalglas, dat autoruiten vervangt of herstelt, wordt overgenomen door Belron, de grootste voertuigbeglazingsgroep ter wereld en moederbedrijf van Carglass. Financiële details werden niet vrijgegeven.

 

Franchiseorganisatie Autotaalglas bestaat sinds 1986 en realiseert zo'n 3 miljoen euro omzet met 54 vestigingen verspreid over heel Nederland. Dat zijn er (slechts) twee minder dan de 56 die Carglass momenteel in Nederland uitbaat.

 

Beide merken zullen wel los van elkaar blijven functioneren: "Zo kunnen we twee 'value propositions' aanbieden. Autotaalglas is iets goedkoper dan Carglass", zegt woordvoerster Pascale Weber van hoofdaandeelhouder D'Ieteren in de Belgische zakenkrant De Tijd. Belron is intussen actief in 34 landen over vijf continenten en telt 26.500 werknemers die jaarlijks ruim 11 miljoen klanten bedienen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.