Curatoren: "doorstart Halfords nabij"

Curatoren: "doorstart Halfords nabij"

Vlak na het faillissement leek het volgens sommige bronnen onwaarschijnlijk dat er een doorstart zou komen van winkelketen Halfords, maar nu zou er toch bijna een akkoord bereikt zijn met mogelijke overnemers.

Overnemer nog niet bekend

De curatoren van Halfords hebben immers zelf te kennen gegeven in een persbericht dat een (nog niet genoemde) partij dichtbij een overname staat. De komende periode zal het akkoord nog verder uitgewerkt worden, zo is het bijvoorbeeld nog niet geweten welke filialen open mogen blijven en welke toch de deuren zullen moeten sluiten.

 

Halfords werd begin oktober failliet verklaard, een jaar nadat het management de keten had overgenomen van Macintosh en een boel veranderingen had doorgevoerd om de keten terug boven water te krijgen. Die bleken echter geen succes.

 

Bij het faillissement had de keten 102 eigen vestigingen en stelde het 536 mensen te werk. Daarnaast zijn er ook nog eens 28 zelfstandige winkels, die niet binnen het faillissement vallen. Vlak na het faillissement sloten zes filialen al de deuren en nog eens vier andere werden samengevoegd met een ander filiaal.

Tags: