Curatoren: "doorstart Halfords nabij" | RetailDetail

Curatoren: "doorstart Halfords nabij"

Curatoren: "doorstart Halfords nabij"

Vlak na het faillissement leek het volgens sommige bronnen onwaarschijnlijk dat er een doorstart zou komen van winkelketen Halfords, maar nu zou er toch bijna een akkoord bereikt zijn met mogelijke overnemers.

Overnemer nog niet bekend

De curatoren van Halfords hebben immers zelf te kennen gegeven in een persbericht dat een (nog niet genoemde) partij dichtbij een overname staat. De komende periode zal het akkoord nog verder uitgewerkt worden, zo is het bijvoorbeeld nog niet geweten welke filialen open mogen blijven en welke toch de deuren zullen moeten sluiten.

 

Halfords werd begin oktober failliet verklaard, een jaar nadat het management de keten had overgenomen van Macintosh en een boel veranderingen had doorgevoerd om de keten terug boven water te krijgen. Die bleken echter geen succes.

 

Bij het faillissement had de keten 102 eigen vestigingen en stelde het 536 mensen te werk. Daarnaast zijn er ook nog eens 28 zelfstandige winkels, die niet binnen het faillissement vallen. Vlak na het faillissement sloten zes filialen al de deuren en nog eens vier andere werden samengevoegd met een ander filiaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.