Halfords sluit vestigingen voor doorstart

Halfords sluit vestigingen voor doorstart

Winkelketen Halfords gaat een aantal minder rendabele winkels sluiten, om zo beter in de richting van een doorstart te kunnen werken. Vier vestigingen werden eerder al samengevoegd met andere winkels en nu sluiten er nog eens zes extra.

Slecht renderend

Halfords werd in oktober failliet verklaard en sindsdien zijn de curatoren aan het werk om een doorstart te bewerkstelligen. Ze brachten daarbij de slecht renderende vestigingen in kaart. Daarop besloot het om de vestigingen in Dronten, Spijkenisse, Utrecht Kanaleneiland, Meppel, Venray en Zutphen te sluiten.


Halfords had voor het faillissement 130 vestigingen, waarvan 28 werden uitgebaat door zelfstandige ondernemers. De fiets- en automotiveketen houdt er nu nog 120 over. Het is wel nog niet duidelijk of er verder nog filialen de deuren zullen moeten sluiten. De curatoren zeggen dat ze met verschillende partijen aan het onderhandelen zijn over een mogelijke doorstart. Midden november wordt er meer nieuws verwacht.


Halfords weet het faillissement begin oktober aan veranderde marktomstandigheden en een moeizaam economisch klimaat. De keten had nog maar net een herpositionering ondergaan, maar kon het faillissement dus niet vermijden.

Tags: