Halfords sluit vestigingen voor doorstart | RetailDetail

Halfords sluit vestigingen voor doorstart

Halfords sluit vestigingen voor doorstart

Winkelketen Halfords gaat een aantal minder rendabele winkels sluiten, om zo beter in de richting van een doorstart te kunnen werken. Vier vestigingen werden eerder al samengevoegd met andere winkels en nu sluiten er nog eens zes extra.

Slecht renderend

Halfords werd in oktober failliet verklaard en sindsdien zijn de curatoren aan het werk om een doorstart te bewerkstelligen. Ze brachten daarbij de slecht renderende vestigingen in kaart. Daarop besloot het om de vestigingen in Dronten, Spijkenisse, Utrecht Kanaleneiland, Meppel, Venray en Zutphen te sluiten.


Halfords had voor het faillissement 130 vestigingen, waarvan 28 werden uitgebaat door zelfstandige ondernemers. De fiets- en automotiveketen houdt er nu nog 120 over. Het is wel nog niet duidelijk of er verder nog filialen de deuren zullen moeten sluiten. De curatoren zeggen dat ze met verschillende partijen aan het onderhandelen zijn over een mogelijke doorstart. Midden november wordt er meer nieuws verwacht.


Halfords weet het faillissement begin oktober aan veranderde marktomstandigheden en een moeizaam economisch klimaat. De keten had nog maar net een herpositionering ondergaan, maar kon het faillissement dus niet vermijden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.