Lukoil neemt tankstations AutoMaas over | RetailDetail

Lukoil neemt tankstations AutoMaas over

Lukoil neemt tankstations AutoMaas over

Lukoil neemt achttien van de twintig tankstations van AutoMaas over, die vooral in Zuid-Holland en Noord-Brabant liggen. Op die manier brengt de Russische oliegroep zijn netwerk in Nederland van 57 naar 75 verkooppunten.

Russen breiden uit in Nederland

Lukoil is sinds 2009 actief in Nederland, door de overname van 45% van de Zeeland Refinery in Vlissingen. Drie jaar later nam het concern ook de 46 tankstations van SmeetsGeelen in Limburg over, en nog een jaar later volgden de 21 tankstations van Rotonde in Midden-Nederland.

 

Als de Autoriteit Consument & Markt het licht definitief op groen zet, brengen de 18 tankstations van AutoMaas het netwerk van Lukoil in de hele Benelux op 263: Lukoil is immers al sterk aanwezig op de Belgische markt.

 

De stations van AutoMaas worden vooral uitgebaat onder het Shell-enseigne, de andere worden bevoorraad door BP, Argos en Esso. Lukoil heeft de bedoeling om die op termijn onder eigen vlag te brengen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.