Macintosh dreigt met sluiting Halfords | RetailDetail

Macintosh dreigt met sluiting Halfords

Macintosh dreigt met sluiting Halfords
Macintosh is voor het einde van het jaar af van dochterondernemingen Halfords en GP Decors. Als het niet lukt om tijdig een koper te vinden voor de winkelketens, dan worden de vestigingen van de formules gesloten, zegt de directie.

De twee formules passen niet in de nieuwe strategie van het concern, die vooral gericht is op de verkoop van schoenen. Pogingen om een koper te vinden, zijn echter tot nu toe gestrand, vooral omdat mogelijke nieuwe eigenaren de financiering niet rond kregen. "Het feit dat we het verwachte boekverlies op Halfords en GP Decors nu bij de jaarcijfers van 2011 in de post 'te beeindigen activiteiten' hebben opgenomen, geeft aan dat we in 2012 afscheid van deze activiteiten zullen nemen," stelt financieel topman Theo Strijbos in een toelichting.

 

Macintosh gaat wel investeren in de overige formules van het bedrijf. In totaal is 25 miljoen euro uitgetrokken voor het opknappen van bestaande winkels en de uitbreiding van de online activiteiten. Het bedrijf rekent erop dat de markt dit jaar in beweging komt omdat concurrenten door de moeilijke marktomstandigheden in de problemen komen. Zelf stelt het bedrijf kerngezond te zijn met een solvabiliteit van 57,6 procent. Macintosh-topman Frank de Moor liet tegelijk weten dat de aankoop van Wehkamp "niet voor de hand ligt". De online retailer staat al enige tijd in de etalage, zonder dat er een koper is gevonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Dieselgate: Renault in opspraak, huiszoekingen bij Audi en VW

16/03/2017

Het dieselgate-schandaal mag dan een tijdje achter ons liggen, het onderzoek loopt nog altijd. Gisteren vielen speurders binnen in enkele Duitse vestigingen van Audi en moederbedrijf Volkswagen, en in Frankrijk brengt een uitgelekt rapport Renault zwaar in opspraak.

Back to top