Macintosh dreigt met sluiting Halfords

Macintosh dreigt met sluiting Halfords
Macintosh is voor het einde van het jaar af van dochterondernemingen Halfords en GP Decors. Als het niet lukt om tijdig een koper te vinden voor de winkelketens, dan worden de vestigingen van de formules gesloten, zegt de directie.

De twee formules passen niet in de nieuwe strategie van het concern, die vooral gericht is op de verkoop van schoenen. Pogingen om een koper te vinden, zijn echter tot nu toe gestrand, vooral omdat mogelijke nieuwe eigenaren de financiering niet rond kregen. "Het feit dat we het verwachte boekverlies op Halfords en GP Decors nu bij de jaarcijfers van 2011 in de post 'te beeindigen activiteiten' hebben opgenomen, geeft aan dat we in 2012 afscheid van deze activiteiten zullen nemen," stelt financieel topman Theo Strijbos in een toelichting.

 

Macintosh gaat wel investeren in de overige formules van het bedrijf. In totaal is 25 miljoen euro uitgetrokken voor het opknappen van bestaande winkels en de uitbreiding van de online activiteiten. Het bedrijf rekent erop dat de markt dit jaar in beweging komt omdat concurrenten door de moeilijke marktomstandigheden in de problemen komen. Zelf stelt het bedrijf kerngezond te zijn met een solvabiliteit van 57,6 procent. Macintosh-topman Frank de Moor liet tegelijk weten dat de aankoop van Wehkamp "niet voor de hand ligt". De online retailer staat al enige tijd in de etalage, zonder dat er een koper is gevonden.

Tags: