Online auto kopen goedkoper dan bij dealer | RetailDetail

Online auto kopen goedkoper dan bij dealer

Online auto kopen goedkoper dan bij dealer

Een onderzoek van de Duitse autoclub ADAC heeft aangetoond dat het goedkoper is om een auto online te kopen, dan bij de dealer. De verschillen kunnen zelfs oplopen tot enkele duizenden euro. De online verkoopplaatsen konden gemiddeld veel hogere kortingen aanbieden dan de fysieke dealers.

Onderzoek bij twaalf portalen

ADAC, een zusterclub van ANWB, bezocht voor zijn onderzoek twaalf online portalen, waar bezoekers zelf hun auto kunnen configureren en aankopen. Daarbij kochten ze steeds dezelfde vijf modellen van Fiat, BMW, Volkswagen, Nissan en Opel.

 

Gemiddeld boden de online verkopers een korting van zestien procent op de catalogusprijs. De fysieke verkopers konden die sterke korting niet evenaren en kwamen gemiddeld uit op elf procent. Een flink verschil dus.

 

Het is ook een vrij merkwaardige vaststelling, omdat jaren werd verondersteld dat een nieuwe auto kopen via internet 'not done' was. Toch blijkt er wel degelijk een markt te zijn voor online ondernemers die zich tussen de klant en de verkoper plaatsen, om zo een betere deal te bemachtigen. Zo kunnen klanten flink wat euro's besparen.Het onderzoek toonde aan dat ongeveer negen procent van de consumenten het wel zag zitten om zijn volgende nieuwe auto online te kopen.

 

Verschillende merken beginnen trouwens ook al het aantal fysieke dealers terug te schroeven en zetten met nieuwe winkelconcepten meer in op beleving. Dat het aantal dealers terugvalt, is geen verrassing. In Nederland bijvoorbeeld zijn er zo veel dealers, dat het voor hen onmogelijk is om bij de huidige verkoopcijfers van nieuwe auto's toch allemaal winst te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.