Saab keert terug... als merk van elektrische auto's

Saab keert terug... als merk van elektrische auto's

In het Zweedse Trollhättan gaan opnieuw Saabs van de band rollen, zij het dan enkel elektrische. National Electric Vehicle Sweden (NEVS), dat na het faillissement van Saab in 2011 het merk en de fabriek in handen kreeg, heeft zelfs al 332 medewerkers aangetrokken.

Saab 9-3 "revisited"

De heropstart van de Saab-fabriek in Trollhättan is in volle voorbereiding, zo bevestigt een woordvoerder van NEVS. "We hebben er alle vertrouwen in om in de loop van de herfst met de productie van de Saab 9-3 te kunnen beginnen. Momenteel wordt volop met toeleveranciers onderhandeld."

 

Hoeveel werknemers precies aan de slag zullen kunnen en of er een dealernetwerk wordt opgestart of niet, wilde de woordvoerder nog niet kwijt: "Als we met de productie beginnen, zullen we meer details geven", klinkt het in Zweden.

 

Er is leven na Spyker

Voor de regio rond Trollhättan is de heropstart alvast goed nieuws. Vóór het faillissement van Saab werkten er zo'n 3.500 mensen in de autofabriek. Het Zweedse automerk ging in 2011 failliet.

 

In 2010 en 2011 was het bedrijf in handen van de Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker van de flamboyante zakenman Victor Muller. Intussen verkeert Spyker echter zelf ook in moeilijkheden en het verdwijnt half september overigens definitief van de Amsterdamse beurs.

Tags: