Saab keert terug... als merk van elektrische auto's | RetailDetail

Saab keert terug... als merk van elektrische auto's

Saab keert terug... als merk van elektrische auto's

In het Zweedse Trollhättan gaan opnieuw Saabs van de band rollen, zij het dan enkel elektrische. National Electric Vehicle Sweden (NEVS), dat na het faillissement van Saab in 2011 het merk en de fabriek in handen kreeg, heeft zelfs al 332 medewerkers aangetrokken.

Saab 9-3 "revisited"

De heropstart van de Saab-fabriek in Trollhättan is in volle voorbereiding, zo bevestigt een woordvoerder van NEVS. "We hebben er alle vertrouwen in om in de loop van de herfst met de productie van de Saab 9-3 te kunnen beginnen. Momenteel wordt volop met toeleveranciers onderhandeld."

 

Hoeveel werknemers precies aan de slag zullen kunnen en of er een dealernetwerk wordt opgestart of niet, wilde de woordvoerder nog niet kwijt: "Als we met de productie beginnen, zullen we meer details geven", klinkt het in Zweden.

 

Er is leven na Spyker

Voor de regio rond Trollhättan is de heropstart alvast goed nieuws. Vóór het faillissement van Saab werkten er zo'n 3.500 mensen in de autofabriek. Het Zweedse automerk ging in 2011 failliet.

 

In 2010 en 2011 was het bedrijf in handen van de Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker van de flamboyante zakenman Victor Muller. Intussen verkeert Spyker echter zelf ook in moeilijkheden en het verdwijnt half september overigens definitief van de Amsterdamse beurs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.