Bol.com nieuw verkoopkanaal van Yves Rocher | RetailDetail

Bol.com nieuw verkoopkanaal van Yves Rocher

Bol.com nieuw verkoopkanaal van Yves Rocher

Yves Rocher gaat in Nederland haar producten verkopen via Bol.com, naast haar eigen winkels, online en offline. Het is de eerste keer dat het merk zijn producten via een extern kanaal zal verkopen. Yves Rocher wil zo op zoek gaan naar meer bereikbaarheid.

"Meer bereikbaar voor Nederlandse consument"

"We willen het merk meer bereikbaar maken voor de Nederlandse consument", vertelt Thomas Chatain, CEO van Yves Rocher Benelux, tijdens een gesprek met Twinkle. "Daarom hebben we er nu voor gekozen om naast op ons eigen online platform en in onze offline winkels ook elders te verkopen."

 

De keuze voor Bol.com is volgens Chatain een logische, aangezien het één van de grootste spelers op vlak van e-commerce is in Nederland. "E-commerce zal de komende jaren een belangrijke rol spelen in onze groeistrategie. Door Bol.com te combineren met ons eigen online platform kunnen we onze online zichtbaarheid maximaliseren en de toegang tot onze producten vergroten", gaat hij verder bij Twinkle.

 

Yves Rocher bekijkt nu of er nog andere opties zijn om extern te gaan verkopen, zowel online als offline. In november lanceert het merk ook zijn eigen mobiele site en in het eerste kwartaal van 2014 zal ook de webshop een grondige opknapbeurt krijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Back to top