Consumentenbond: 'Dirx is goedkoopste drogist' | RetailDetail

Consumentenbond: 'Dirx is goedkoopste drogist'

Consumentenbond: 'Dirx is goedkoopste drogist'

Dirx is de goedkoopste drogist van Nederland, blijkt uit de maandelijkse prijspeiling van de Consumentengids. De drogisterijketen van supermarktketen Dirk van den Broek is niet alleen de goedkoopste, maar heeft ook een breder assortiment.

'Met stip' op één

De resultaten van het prijsonderzoek zijn gepubliceerd in het februarinummer van de Consumentengids. Daarin staat dat Dirx 'met stip' de goedkoopste keten in persoonlijke verzorging is en tot zeven procent goedkoper is dan Kruidvat, Etos en Trekpleister en tot acht procent goedkoper dan Dio. De drogisterijketen van Dirk van den Broek is tot negen procent goedkoper dan DA.

 

De prijsverschillen lopen volgens het onderzoek in sommige gevallen op tot dertig procent. Met name scheerartikelen zijn veel goedkoper bij de prijswinnaar. Eenzelfde prijsverschil constateert de Consumentengids voor dameshygiëne-artikelen.

 

Drogisterijketen Dirx telt op dit moment 49 filialen. In winkelcentrum Banne Centrum in Amsterdam-Noord gaat in april de vijftigste vestiging open. Dirx is onderdeel van het concern Dirk van den Broek Bedrijven, net als Dirck III slijterijen, D-Reizen en de site voor vakantiehuizen Micazu.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Back to top