Consumentenbond: 'Dirx is goedkoopste drogist'

Consumentenbond: 'Dirx is goedkoopste drogist'

Dirx is de goedkoopste drogist van Nederland, blijkt uit de maandelijkse prijspeiling van de Consumentengids. De drogisterijketen van supermarktketen Dirk van den Broek is niet alleen de goedkoopste, maar heeft ook een breder assortiment.

'Met stip' op één

De resultaten van het prijsonderzoek zijn gepubliceerd in het februarinummer van de Consumentengids. Daarin staat dat Dirx 'met stip' de goedkoopste keten in persoonlijke verzorging is en tot zeven procent goedkoper is dan Kruidvat, Etos en Trekpleister en tot acht procent goedkoper dan Dio. De drogisterijketen van Dirk van den Broek is tot negen procent goedkoper dan DA.

 

De prijsverschillen lopen volgens het onderzoek in sommige gevallen op tot dertig procent. Met name scheerartikelen zijn veel goedkoper bij de prijswinnaar. Eenzelfde prijsverschil constateert de Consumentengids voor dameshygiëne-artikelen.

 

Drogisterijketen Dirx telt op dit moment 49 filialen. In winkelcentrum Banne Centrum in Amsterdam-Noord gaat in april de vijftigste vestiging open. Dirx is onderdeel van het concern Dirk van den Broek Bedrijven, net als Dirck III slijterijen, D-Reizen en de site voor vakantiehuizen Micazu.

Tags: