Consumentenbond: 'Dirx is goedkoopste drogist'

Consumentenbond: 'Dirx is goedkoopste drogist'

Dirx is de goedkoopste drogist van Nederland, blijkt uit de maandelijkse prijspeiling van de Consumentengids. De drogisterijketen van supermarktketen Dirk van den Broek is niet alleen de goedkoopste, maar heeft ook een breder assortiment.

'Met stip' op één

De resultaten van het prijsonderzoek zijn gepubliceerd in het februarinummer van de Consumentengids. Daarin staat dat Dirx 'met stip' de goedkoopste keten in persoonlijke verzorging is en tot zeven procent goedkoper is dan Kruidvat, Etos en Trekpleister en tot acht procent goedkoper dan Dio. De drogisterijketen van Dirk van den Broek is tot negen procent goedkoper dan DA.

 

De prijsverschillen lopen volgens het onderzoek in sommige gevallen op tot dertig procent. Met name scheerartikelen zijn veel goedkoper bij de prijswinnaar. Eenzelfde prijsverschil constateert de Consumentengids voor dameshygiëne-artikelen.

 

Drogisterijketen Dirx telt op dit moment 49 filialen. In winkelcentrum Banne Centrum in Amsterdam-Noord gaat in april de vijftigste vestiging open. Dirx is onderdeel van het concern Dirk van den Broek Bedrijven, net als Dirck III slijterijen, D-Reizen en de site voor vakantiehuizen Micazu.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Back to top