Consumentenbond: 'Dirx is goedkoopste drogist' | RetailDetail

Consumentenbond: 'Dirx is goedkoopste drogist'

Consumentenbond: 'Dirx is goedkoopste drogist'

Dirx is de goedkoopste drogist van Nederland, blijkt uit de maandelijkse prijspeiling van de Consumentengids. De drogisterijketen van supermarktketen Dirk van den Broek is niet alleen de goedkoopste, maar heeft ook een breder assortiment.

'Met stip' op één

De resultaten van het prijsonderzoek zijn gepubliceerd in het februarinummer van de Consumentengids. Daarin staat dat Dirx 'met stip' de goedkoopste keten in persoonlijke verzorging is en tot zeven procent goedkoper is dan Kruidvat, Etos en Trekpleister en tot acht procent goedkoper dan Dio. De drogisterijketen van Dirk van den Broek is tot negen procent goedkoper dan DA.

 

De prijsverschillen lopen volgens het onderzoek in sommige gevallen op tot dertig procent. Met name scheerartikelen zijn veel goedkoper bij de prijswinnaar. Eenzelfde prijsverschil constateert de Consumentengids voor dameshygiëne-artikelen.

 

Drogisterijketen Dirx telt op dit moment 49 filialen. In winkelcentrum Banne Centrum in Amsterdam-Noord gaat in april de vijftigste vestiging open. Dirx is onderdeel van het concern Dirk van den Broek Bedrijven, net als Dirck III slijterijen, D-Reizen en de site voor vakantiehuizen Micazu.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.