Consumentenbond: 'Dirx is goedkoopste drogist'

Consumentenbond: 'Dirx is goedkoopste drogist'

Dirx is de goedkoopste drogist van Nederland, blijkt uit de maandelijkse prijspeiling van de Consumentengids. De drogisterijketen van supermarktketen Dirk van den Broek is niet alleen de goedkoopste, maar heeft ook een breder assortiment.

'Met stip' op één

De resultaten van het prijsonderzoek zijn gepubliceerd in het februarinummer van de Consumentengids. Daarin staat dat Dirx 'met stip' de goedkoopste keten in persoonlijke verzorging is en tot zeven procent goedkoper is dan Kruidvat, Etos en Trekpleister en tot acht procent goedkoper dan Dio. De drogisterijketen van Dirk van den Broek is tot negen procent goedkoper dan DA.

 

De prijsverschillen lopen volgens het onderzoek in sommige gevallen op tot dertig procent. Met name scheerartikelen zijn veel goedkoper bij de prijswinnaar. Eenzelfde prijsverschil constateert de Consumentengids voor dameshygiëne-artikelen.

 

Drogisterijketen Dirx telt op dit moment 49 filialen. In winkelcentrum Banne Centrum in Amsterdam-Noord gaat in april de vijftigste vestiging open. Dirx is onderdeel van het concern Dirk van den Broek Bedrijven, net als Dirck III slijterijen, D-Reizen en de site voor vakantiehuizen Micazu.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Moeder Kruidvat zet zwaar in op fysieke winkels

28/06/2017

AS Watson (het bedrijf boven Kruidvat en Ici Paris XL) zegt te zullen blijven investeren in technologie en logistiek om mee te kunnen in een markt die steeds meer gericht is op online verkoop. Er komt ook een fikse investering in fysieke winkels.

Back to top