DA in conflict met deel franchisenemers | RetailDetail

DA in conflict met deel franchisenemers

DA in conflict met deel franchisenemers

Drogisterijketen DA ligt momenteel in conflict met een deel van zijn franchisenemers over de invulling van het nieuwe concept van het bedrijf. Een deel zou zijn overeenkomst zelfs al hebben opgezegd.

15.000 euro investeren

52 franchisenemers van de in totaal 269 winkeliers zouden hun contract met DA Retail vanaf 1 juli hebben opgezegd. Dit omdat DA Retail vanaf 1 juli een nieuwe formule wil invoeren en zijn franchisenemers nu vraagt om de winkels om te bouwen naar het nieuwe concept. De ombouw zou volgens het bedrijf maximaal 15.000 euro per winkel mogen kosten en aanvankelijk werden die plannen nog positief ontvangen, zegt bestuursvoorzitter Linda Keijzer aan het Financieele Dagblad.

 

Kort na het bekendmaken van de plannen zou de coöperatie die 200 franchisenemers verenigt echter een brief hebben uitgezonden die volgens DA Retail onjuiste informatie bevatte. Daardoor verslechterde de relatie tussen beide partijen. De coöperatie probeerde DA Retail toen via een kort geding te dwingen om de nieuwe formule in te trekken. Het kreeg daarbij gelijk van de rechter, omdat de nieuwe formule een inbraak zou zijn op de mantelovereenkomst tussen de franchisenemers en DA Retail.

 

Hoop op positieve uitkomst

In een reactie laat DA Retail weten dat ze hopen alsnog tot een vergelijk kunnen komen, om zo het nieuwe concept uit te rollen. "We gaan er vanuit dat we er middels bemiddeling met elkaar uitkomen, zodat we in het belang van de DA-ondernemers verder kunnen met de uitrol van onze plannen. Van 52 DA-ondernemers loopt het contract per 30 juni 2014 af, van de helft van deze groep is het contract intussen verlengd. De contracten met de andere helft van deze groep zijn intussen beëindigd om diverse redenen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.