DA in conflict met deel franchisenemers

DA in conflict met deel franchisenemers

Drogisterijketen DA ligt momenteel in conflict met een deel van zijn franchisenemers over de invulling van het nieuwe concept van het bedrijf. Een deel zou zijn overeenkomst zelfs al hebben opgezegd.

15.000 euro investeren

52 franchisenemers van de in totaal 269 winkeliers zouden hun contract met DA Retail vanaf 1 juli hebben opgezegd. Dit omdat DA Retail vanaf 1 juli een nieuwe formule wil invoeren en zijn franchisenemers nu vraagt om de winkels om te bouwen naar het nieuwe concept. De ombouw zou volgens het bedrijf maximaal 15.000 euro per winkel mogen kosten en aanvankelijk werden die plannen nog positief ontvangen, zegt bestuursvoorzitter Linda Keijzer aan het Financieele Dagblad.

 

Kort na het bekendmaken van de plannen zou de coöperatie die 200 franchisenemers verenigt echter een brief hebben uitgezonden die volgens DA Retail onjuiste informatie bevatte. Daardoor verslechterde de relatie tussen beide partijen. De coöperatie probeerde DA Retail toen via een kort geding te dwingen om de nieuwe formule in te trekken. Het kreeg daarbij gelijk van de rechter, omdat de nieuwe formule een inbraak zou zijn op de mantelovereenkomst tussen de franchisenemers en DA Retail.

 

Hoop op positieve uitkomst

In een reactie laat DA Retail weten dat ze hopen alsnog tot een vergelijk kunnen komen, om zo het nieuwe concept uit te rollen. "We gaan er vanuit dat we er middels bemiddeling met elkaar uitkomen, zodat we in het belang van de DA-ondernemers verder kunnen met de uitrol van onze plannen. Van 52 DA-ondernemers loopt het contract per 30 juni 2014 af, van de helft van deze groep is het contract intussen verlengd. De contracten met de andere helft van deze groep zijn intussen beëindigd om diverse redenen."

Tags: