Directeur drogisterijketen DA vertrekt

Directeur drogisterijketen DA vertrekt
Johan Boeijenga stopt eind deze maand als directeur van drogisterijketen DA. In afwachting van zijn opvolger neemt commissaris Ronald van Solt de taken van Boeijenga tijdelijk over.

Ervaring zat in de retail

Boeijenga trad iets minder dan twee jaar geleden aan als hoogste baas bij de organisatie met ruim vierhonderd aangesloten zelfstandige ondernemers. Boeijenga heeft een verleden bij Ahold en werkte voor zijn overstap naar DA als directeur operations bij supermarktketen Jumbo. Van Solt is dan weer een voormalige directeur van Albert Heijn.

 

Tijdens zijn dienstverband bij DA heeft Boeijenga gewerkt aan een nieuwe positionering van de formule. "Hierdoor heeft de DA-formule nieuwe en goede impulsen gekregen en is de professionalisering van de DA Retailgroep sterk verbeterd", stelt het drogisterijbedrijf in een persbericht. De opvolger van Boeijenga zal de strategie moeten voortzetten: "Het doel daarbij is de kracht van het DA-merk en de marktpositie van de DA-drogisterijen en parfumeriezaken verder uit te bouwen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Back to top