Directeur drogisterijketen DA vertrekt | RetailDetail

Directeur drogisterijketen DA vertrekt

Directeur drogisterijketen DA vertrekt
Johan Boeijenga stopt eind deze maand als directeur van drogisterijketen DA. In afwachting van zijn opvolger neemt commissaris Ronald van Solt de taken van Boeijenga tijdelijk over.

Ervaring zat in de retail

Boeijenga trad iets minder dan twee jaar geleden aan als hoogste baas bij de organisatie met ruim vierhonderd aangesloten zelfstandige ondernemers. Boeijenga heeft een verleden bij Ahold en werkte voor zijn overstap naar DA als directeur operations bij supermarktketen Jumbo. Van Solt is dan weer een voormalige directeur van Albert Heijn.

 

Tijdens zijn dienstverband bij DA heeft Boeijenga gewerkt aan een nieuwe positionering van de formule. "Hierdoor heeft de DA-formule nieuwe en goede impulsen gekregen en is de professionalisering van de DA Retailgroep sterk verbeterd", stelt het drogisterijbedrijf in een persbericht. De opvolger van Boeijenga zal de strategie moeten voortzetten: "Het doel daarbij is de kracht van het DA-merk en de marktpositie van de DA-drogisterijen en parfumeriezaken verder uit te bouwen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Back to top