Directeur drogisterijketen DA vertrekt

Directeur drogisterijketen DA vertrekt
Johan Boeijenga stopt eind deze maand als directeur van drogisterijketen DA. In afwachting van zijn opvolger neemt commissaris Ronald van Solt de taken van Boeijenga tijdelijk over.

Ervaring zat in de retail

Boeijenga trad iets minder dan twee jaar geleden aan als hoogste baas bij de organisatie met ruim vierhonderd aangesloten zelfstandige ondernemers. Boeijenga heeft een verleden bij Ahold en werkte voor zijn overstap naar DA als directeur operations bij supermarktketen Jumbo. Van Solt is dan weer een voormalige directeur van Albert Heijn.

 

Tijdens zijn dienstverband bij DA heeft Boeijenga gewerkt aan een nieuwe positionering van de formule. "Hierdoor heeft de DA-formule nieuwe en goede impulsen gekregen en is de professionalisering van de DA Retailgroep sterk verbeterd", stelt het drogisterijbedrijf in een persbericht. De opvolger van Boeijenga zal de strategie moeten voortzetten: "Het doel daarbij is de kracht van het DA-merk en de marktpositie van de DA-drogisterijen en parfumeriezaken verder uit te bouwen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Moeder Kruidvat zet zwaar in op fysieke winkels

28/06/2017

AS Watson (het bedrijf boven Kruidvat en Ici Paris XL) zegt te zullen blijven investeren in technologie en logistiek om mee te kunnen in een markt die steeds meer gericht is op online verkoop. Er komt ook een fikse investering in fysieke winkels.

Back to top