Directeur drogisterijketen DA vertrekt | RetailDetail

Directeur drogisterijketen DA vertrekt

Directeur drogisterijketen DA vertrekt
Johan Boeijenga stopt eind deze maand als directeur van drogisterijketen DA. In afwachting van zijn opvolger neemt commissaris Ronald van Solt de taken van Boeijenga tijdelijk over.

Ervaring zat in de retail

Boeijenga trad iets minder dan twee jaar geleden aan als hoogste baas bij de organisatie met ruim vierhonderd aangesloten zelfstandige ondernemers. Boeijenga heeft een verleden bij Ahold en werkte voor zijn overstap naar DA als directeur operations bij supermarktketen Jumbo. Van Solt is dan weer een voormalige directeur van Albert Heijn.

 

Tijdens zijn dienstverband bij DA heeft Boeijenga gewerkt aan een nieuwe positionering van de formule. "Hierdoor heeft de DA-formule nieuwe en goede impulsen gekregen en is de professionalisering van de DA Retailgroep sterk verbeterd", stelt het drogisterijbedrijf in een persbericht. De opvolger van Boeijenga zal de strategie moeten voortzetten: "Het doel daarbij is de kracht van het DA-merk en de marktpositie van de DA-drogisterijen en parfumeriezaken verder uit te bouwen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.