Doorstart voor zeepwinkels Sabon | RetailDetail

Doorstart voor zeepwinkels Sabon

Doorstart voor zeepwinkels Sabon

Sinds donderdag zijn de 56 Nederlandse winkels van Sabon opnieuw geopend. Een groep investeerders, ABN Amro en internationale licentiegever Sabon Israel zijn tot een akkoord gekomen voor een doorstart. De zeepketen gaat wel verder zonder Bob Ultee, die de formule naar de Benelux haalde.

Mysterieus consortium investeerders

Nadat maandag het faillissement is uitgesproken over Sabon, is curator Evert-Jan Heijnen meteen aan tafel gaan zitten met een – tot nu toe niet nader genoemd – consortium van investeerders, de huisbank en de licentiegever. Begin deze week leken de onderhandelingen nog spaak te lopen, maar woensdag is uiteindelijk toch overeenstemming bereikt over een doorstart.

 

Volgens Heijnen is met de doorstart "in ieder geval een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid gered". Wellicht zullen toch nog een aantal winkels moeten sluiten, maar welke en hoeveel dat er precies zijn, zal in de komende weken duidelijker worden. Eind juli zou de doorstart volledig afgerond moeten zijn, als ook de rechtbank zijn zegen geeft.

 

Zonder Bob Ultee

De curator liet nog weten dat voor oprichter Bob Ultee geen plaats is weggelegd in de doorstart. Sabon is in de financiële moeilijkheden geraakt toen Ultee met zijn investeringsvehikel Brand Funding Apple-verdeler iCentre wilde overnemen, maar die acquisitie mislukte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

Back to top