Doorstart voor zeepwinkels Sabon

Doorstart voor zeepwinkels Sabon

Sinds donderdag zijn de 56 Nederlandse winkels van Sabon opnieuw geopend. Een groep investeerders, ABN Amro en internationale licentiegever Sabon Israel zijn tot een akkoord gekomen voor een doorstart. De zeepketen gaat wel verder zonder Bob Ultee, die de formule naar de Benelux haalde.

Mysterieus consortium investeerders

Nadat maandag het faillissement is uitgesproken over Sabon, is curator Evert-Jan Heijnen meteen aan tafel gaan zitten met een – tot nu toe niet nader genoemd – consortium van investeerders, de huisbank en de licentiegever. Begin deze week leken de onderhandelingen nog spaak te lopen, maar woensdag is uiteindelijk toch overeenstemming bereikt over een doorstart.

 

Volgens Heijnen is met de doorstart "in ieder geval een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid gered". Wellicht zullen toch nog een aantal winkels moeten sluiten, maar welke en hoeveel dat er precies zijn, zal in de komende weken duidelijker worden. Eind juli zou de doorstart volledig afgerond moeten zijn, als ook de rechtbank zijn zegen geeft.

 

Zonder Bob Ultee

De curator liet nog weten dat voor oprichter Bob Ultee geen plaats is weggelegd in de doorstart. Sabon is in de financiële moeilijkheden geraakt toen Ultee met zijn investeringsvehikel Brand Funding Apple-verdeler iCentre wilde overnemen, maar die acquisitie mislukte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Back to top