Doorstart voor zeepwinkels Sabon | RetailDetail

Doorstart voor zeepwinkels Sabon

Doorstart voor zeepwinkels Sabon

Sinds donderdag zijn de 56 Nederlandse winkels van Sabon opnieuw geopend. Een groep investeerders, ABN Amro en internationale licentiegever Sabon Israel zijn tot een akkoord gekomen voor een doorstart. De zeepketen gaat wel verder zonder Bob Ultee, die de formule naar de Benelux haalde.

Mysterieus consortium investeerders

Nadat maandag het faillissement is uitgesproken over Sabon, is curator Evert-Jan Heijnen meteen aan tafel gaan zitten met een – tot nu toe niet nader genoemd – consortium van investeerders, de huisbank en de licentiegever. Begin deze week leken de onderhandelingen nog spaak te lopen, maar woensdag is uiteindelijk toch overeenstemming bereikt over een doorstart.

 

Volgens Heijnen is met de doorstart "in ieder geval een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid gered". Wellicht zullen toch nog een aantal winkels moeten sluiten, maar welke en hoeveel dat er precies zijn, zal in de komende weken duidelijker worden. Eind juli zou de doorstart volledig afgerond moeten zijn, als ook de rechtbank zijn zegen geeft.

 

Zonder Bob Ultee

De curator liet nog weten dat voor oprichter Bob Ultee geen plaats is weggelegd in de doorstart. Sabon is in de financiële moeilijkheden geraakt toen Ultee met zijn investeringsvehikel Brand Funding Apple-verdeler iCentre wilde overnemen, maar die acquisitie mislukte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.