Doorstart voor zeepwinkels Sabon

Doorstart voor zeepwinkels Sabon

Sinds donderdag zijn de 56 Nederlandse winkels van Sabon opnieuw geopend. Een groep investeerders, ABN Amro en internationale licentiegever Sabon Israel zijn tot een akkoord gekomen voor een doorstart. De zeepketen gaat wel verder zonder Bob Ultee, die de formule naar de Benelux haalde.

Mysterieus consortium investeerders

Nadat maandag het faillissement is uitgesproken over Sabon, is curator Evert-Jan Heijnen meteen aan tafel gaan zitten met een – tot nu toe niet nader genoemd – consortium van investeerders, de huisbank en de licentiegever. Begin deze week leken de onderhandelingen nog spaak te lopen, maar woensdag is uiteindelijk toch overeenstemming bereikt over een doorstart.

 

Volgens Heijnen is met de doorstart "in ieder geval een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid gered". Wellicht zullen toch nog een aantal winkels moeten sluiten, maar welke en hoeveel dat er precies zijn, zal in de komende weken duidelijker worden. Eind juli zou de doorstart volledig afgerond moeten zijn, als ook de rechtbank zijn zegen geeft.

 

Zonder Bob Ultee

De curator liet nog weten dat voor oprichter Bob Ultee geen plaats is weggelegd in de doorstart. Sabon is in de financiële moeilijkheden geraakt toen Ultee met zijn investeringsvehikel Brand Funding Apple-verdeler iCentre wilde overnemen, maar die acquisitie mislukte.

Tags: