Hema opent stand alone beautyshops

Hema opent stand alone beautyshops

Warenhuisketen Hema heeft afgelopen weekeinde zijn eerste twee aparte beautyshops geopend. Het gaat om vestigingen in de Amsterdamse Kalverstraat en de Barteljorisstraat in Haarlem, waar louter cosmetica en verzorgingsproducten worden verkocht.

Strategische expansie naar kleiner en anders

Uit onderzoek blijkt dat klanten steeds meer behoefte hebben aan make-up en gezichtsverzorgingsproducten van goede kwaliteit tegen een vriendelijke prijs, zegt Hema tegen Levensmiddelenkrant. Deze producten kopen ze bovendien het liefst in een inspirerende omgeving. Hema zegt al jaren een belangrijke rol te spelen bij de verkoop van dit soort producten en vindt de opening van de stand alone winkels derhalve een logisch vervolg.

 

Klanten kunnen bij Hema Beauty terecht voor advies, inspiratie en een assortiment make-up en huisverzorging. In de winkels is ruimte om je op te maken, terwijl spiegels met verschillende lichteffecten het mogelijk maken het effect van de make-up te testen.

 

Eerder begon Hema al in grotere warenhuizen met shop-in-shops rond beauty. De expansie past in de strategie van het bedrijf om te groeien met de opening van kleinere warenhuizen, met expansie in het buitenland en met aangepaste winkels.

Tags: