Hema opent stand alone beautyshops | RetailDetail

Hema opent stand alone beautyshops

Hema opent stand alone beautyshops

Warenhuisketen Hema heeft afgelopen weekeinde zijn eerste twee aparte beautyshops geopend. Het gaat om vestigingen in de Amsterdamse Kalverstraat en de Barteljorisstraat in Haarlem, waar louter cosmetica en verzorgingsproducten worden verkocht.

Strategische expansie naar kleiner en anders

Uit onderzoek blijkt dat klanten steeds meer behoefte hebben aan make-up en gezichtsverzorgingsproducten van goede kwaliteit tegen een vriendelijke prijs, zegt Hema tegen Levensmiddelenkrant. Deze producten kopen ze bovendien het liefst in een inspirerende omgeving. Hema zegt al jaren een belangrijke rol te spelen bij de verkoop van dit soort producten en vindt de opening van de stand alone winkels derhalve een logisch vervolg.

 

Klanten kunnen bij Hema Beauty terecht voor advies, inspiratie en een assortiment make-up en huisverzorging. In de winkels is ruimte om je op te maken, terwijl spiegels met verschillende lichteffecten het mogelijk maken het effect van de make-up te testen.

 

Eerder begon Hema al in grotere warenhuizen met shop-in-shops rond beauty. De expansie past in de strategie van het bedrijf om te groeien met de opening van kleinere warenhuizen, met expansie in het buitenland en met aangepaste winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Back to top