Ici Paris XL al voor tiende keer de beste parfumerieketen | RetailDetail

Ici Paris XL al voor tiende keer de beste parfumerieketen

Ici Paris XL al voor tiende keer de beste parfumerieketen

Bij de verkiezing van de Beste Winkelketen is Ici Paris XL voor de tiende keer op rij gekozen tot beste parfumerieketen. Dat is een absoluut record, aangezien de verkiezing pas voor de elfde keer wordt gehouden.

27 categoriewinnaars bekend

Ici Paris XL is één van de 27 winnaars op categorieniveau in een verkiezing waarin 285.000 consumenten hun favoriete winkelketens hebben beoordeeld. De genomineerde ketens scoren gemiddeld een hoger rapportcijfer dan vorig jaar.

 

Opvallend is vooral dat de factoren 'betaalbare prijs' en 'aantrekkelijke aanbiedingen' steeds belangrijker worden voor consumenten, ten koste van onder meer de factor 'prijs/kwaliteitsverhouding'. Service en een goed assortiment worden echter ook belangrijker.In de verschillende branches zijn acht nieuwe winnaars te vinden. Zo won Polare (de samenvoeging van De Slegte en Selexyz) meteen de eerste prijs onder de boekenverkopers, ging Primera er met de eerste plaats van door in de categorie cadeau, pakte Pets Place de eerste plek onder de dierenspeciaalzaken, won Pearle onder de opticiëns, Van Haren in de categorie schoenen, Jan Linders bij de supermarkten en The Phone House in Telecom.Uit alle winnaars moet uiteindelijk één totaalwinnaar worden gekozen, die op 29 oktober wordt bekendgemaakt tijdens het Retailer of the Year Gala.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

Back to top