Ici Paris XL al voor tiende keer de beste parfumerieketen | RetailDetail

Ici Paris XL al voor tiende keer de beste parfumerieketen

Ici Paris XL al voor tiende keer de beste parfumerieketen

Bij de verkiezing van de Beste Winkelketen is Ici Paris XL voor de tiende keer op rij gekozen tot beste parfumerieketen. Dat is een absoluut record, aangezien de verkiezing pas voor de elfde keer wordt gehouden.

27 categoriewinnaars bekend

Ici Paris XL is één van de 27 winnaars op categorieniveau in een verkiezing waarin 285.000 consumenten hun favoriete winkelketens hebben beoordeeld. De genomineerde ketens scoren gemiddeld een hoger rapportcijfer dan vorig jaar.

 

Opvallend is vooral dat de factoren 'betaalbare prijs' en 'aantrekkelijke aanbiedingen' steeds belangrijker worden voor consumenten, ten koste van onder meer de factor 'prijs/kwaliteitsverhouding'. Service en een goed assortiment worden echter ook belangrijker.In de verschillende branches zijn acht nieuwe winnaars te vinden. Zo won Polare (de samenvoeging van De Slegte en Selexyz) meteen de eerste prijs onder de boekenverkopers, ging Primera er met de eerste plaats van door in de categorie cadeau, pakte Pets Place de eerste plek onder de dierenspeciaalzaken, won Pearle onder de opticiëns, Van Haren in de categorie schoenen, Jan Linders bij de supermarkten en The Phone House in Telecom.Uit alle winnaars moet uiteindelijk één totaalwinnaar worden gekozen, die op 29 oktober wordt bekendgemaakt tijdens het Retailer of the Year Gala.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.