Ici Paris XL al voor tiende keer de beste parfumerieketen

Ici Paris XL al voor tiende keer de beste parfumerieketen

Bij de verkiezing van de Beste Winkelketen is Ici Paris XL voor de tiende keer op rij gekozen tot beste parfumerieketen. Dat is een absoluut record, aangezien de verkiezing pas voor de elfde keer wordt gehouden.

27 categoriewinnaars bekend

Ici Paris XL is één van de 27 winnaars op categorieniveau in een verkiezing waarin 285.000 consumenten hun favoriete winkelketens hebben beoordeeld. De genomineerde ketens scoren gemiddeld een hoger rapportcijfer dan vorig jaar.

 

Opvallend is vooral dat de factoren 'betaalbare prijs' en 'aantrekkelijke aanbiedingen' steeds belangrijker worden voor consumenten, ten koste van onder meer de factor 'prijs/kwaliteitsverhouding'. Service en een goed assortiment worden echter ook belangrijker.In de verschillende branches zijn acht nieuwe winnaars te vinden. Zo won Polare (de samenvoeging van De Slegte en Selexyz) meteen de eerste prijs onder de boekenverkopers, ging Primera er met de eerste plaats van door in de categorie cadeau, pakte Pets Place de eerste plek onder de dierenspeciaalzaken, won Pearle onder de opticiëns, Van Haren in de categorie schoenen, Jan Linders bij de supermarkten en The Phone House in Telecom.Uit alle winnaars moet uiteindelijk één totaalwinnaar worden gekozen, die op 29 oktober wordt bekendgemaakt tijdens het Retailer of the Year Gala.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Back to top