ICI Paris XL neemt exploitatie Pour Vous over

ICI Paris XL neemt exploitatie Pour Vous over
Parfumerieketen ICI Paris XL neemt de veel kleinere concurrent Pour Vous definitief over. In ieder geval veertig van de zestig zelfstandige ondernemers met een Pour Vous-parfumerie maakte de overstap naar ICI Paris XL.

Overname duurde langer dan verwacht

Dat hebben beide partijen dinsdag in een verklaring laten weten. Over de overnameprijs, alsmede over andere financiële zaken als omzet en resultaat houden de partijen de lippen op elkaar.

 

De overname was begin april al aangekondigd aan RetailDetail, maar nam uiteindelijk meer tijd in beslag dan toen werd verwacht.

 

40 van de 60 Pour Vous-uitbaters stappen in

De winkels van Pour Vous opereren op dit moment vanuit de holding VSPB. In ieder geval veertig van de zestig aangesloten ondernemers heeft besloten de levering vanaf september door ICI Paris XL te laten gebeuren. De overige aangesloten winkeliers moeten nog een besluit nemen, verkopen hun zaak aan derden of sluiten de deuren. Het is de bedoeling dat Pour Vous als een apart merk in de winkelstraten blijft.

 

ICI Paris XL heeft 265 winkels in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland en maakt deel uit van het internationaal opererende conglomeraat AS Watson, waaronder ook de ketens Kruidvat en Trekpleister vallen. AS Watson is op zijn beurt weer onderdeel van multinational Hutchison Whampoa uit Hong Kong.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Back to top