ICI Paris XL neemt exploitatie Pour Vous over

ICI Paris XL neemt exploitatie Pour Vous over
Parfumerieketen ICI Paris XL neemt de veel kleinere concurrent Pour Vous definitief over. In ieder geval veertig van de zestig zelfstandige ondernemers met een Pour Vous-parfumerie maakte de overstap naar ICI Paris XL.

Overname duurde langer dan verwacht

Dat hebben beide partijen dinsdag in een verklaring laten weten. Over de overnameprijs, alsmede over andere financiële zaken als omzet en resultaat houden de partijen de lippen op elkaar.

 

De overname was begin april al aangekondigd aan RetailDetail, maar nam uiteindelijk meer tijd in beslag dan toen werd verwacht.

 

40 van de 60 Pour Vous-uitbaters stappen in

De winkels van Pour Vous opereren op dit moment vanuit de holding VSPB. In ieder geval veertig van de zestig aangesloten ondernemers heeft besloten de levering vanaf september door ICI Paris XL te laten gebeuren. De overige aangesloten winkeliers moeten nog een besluit nemen, verkopen hun zaak aan derden of sluiten de deuren. Het is de bedoeling dat Pour Vous als een apart merk in de winkelstraten blijft.

 

ICI Paris XL heeft 265 winkels in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland en maakt deel uit van het internationaal opererende conglomeraat AS Watson, waaronder ook de ketens Kruidvat en Trekpleister vallen. AS Watson is op zijn beurt weer onderdeel van multinational Hutchison Whampoa uit Hong Kong.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Moeder Kruidvat zet zwaar in op fysieke winkels

28/06/2017

AS Watson (het bedrijf boven Kruidvat en Ici Paris XL) zegt te zullen blijven investeren in technologie en logistiek om mee te kunnen in een markt die steeds meer gericht is op online verkoop. Er komt ook een fikse investering in fysieke winkels.

Back to top