ICI Paris XL neemt exploitatie Pour Vous over

ICI Paris XL neemt exploitatie Pour Vous over
Parfumerieketen ICI Paris XL neemt de veel kleinere concurrent Pour Vous definitief over. In ieder geval veertig van de zestig zelfstandige ondernemers met een Pour Vous-parfumerie maakte de overstap naar ICI Paris XL.

Overname duurde langer dan verwacht

Dat hebben beide partijen dinsdag in een verklaring laten weten. Over de overnameprijs, alsmede over andere financiële zaken als omzet en resultaat houden de partijen de lippen op elkaar.

 

De overname was begin april al aangekondigd aan RetailDetail, maar nam uiteindelijk meer tijd in beslag dan toen werd verwacht.

 

40 van de 60 Pour Vous-uitbaters stappen in

De winkels van Pour Vous opereren op dit moment vanuit de holding VSPB. In ieder geval veertig van de zestig aangesloten ondernemers heeft besloten de levering vanaf september door ICI Paris XL te laten gebeuren. De overige aangesloten winkeliers moeten nog een besluit nemen, verkopen hun zaak aan derden of sluiten de deuren. Het is de bedoeling dat Pour Vous als een apart merk in de winkelstraten blijft.

 

ICI Paris XL heeft 265 winkels in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland en maakt deel uit van het internationaal opererende conglomeraat AS Watson, waaronder ook de ketens Kruidvat en Trekpleister vallen. AS Watson is op zijn beurt weer onderdeel van multinational Hutchison Whampoa uit Hong Kong.

Tags: