ICI Paris XL neemt exploitatie Pour Vous over | RetailDetail

ICI Paris XL neemt exploitatie Pour Vous over

ICI Paris XL neemt exploitatie Pour Vous over
Parfumerieketen ICI Paris XL neemt de veel kleinere concurrent Pour Vous definitief over. In ieder geval veertig van de zestig zelfstandige ondernemers met een Pour Vous-parfumerie maakte de overstap naar ICI Paris XL.

Overname duurde langer dan verwacht

Dat hebben beide partijen dinsdag in een verklaring laten weten. Over de overnameprijs, alsmede over andere financiële zaken als omzet en resultaat houden de partijen de lippen op elkaar.

 

De overname was begin april al aangekondigd aan RetailDetail, maar nam uiteindelijk meer tijd in beslag dan toen werd verwacht.

 

40 van de 60 Pour Vous-uitbaters stappen in

De winkels van Pour Vous opereren op dit moment vanuit de holding VSPB. In ieder geval veertig van de zestig aangesloten ondernemers heeft besloten de levering vanaf september door ICI Paris XL te laten gebeuren. De overige aangesloten winkeliers moeten nog een besluit nemen, verkopen hun zaak aan derden of sluiten de deuren. Het is de bedoeling dat Pour Vous als een apart merk in de winkelstraten blijft.

 

ICI Paris XL heeft 265 winkels in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland en maakt deel uit van het internationaal opererende conglomeraat AS Watson, waaronder ook de ketens Kruidvat en Trekpleister vallen. AS Watson is op zijn beurt weer onderdeel van multinational Hutchison Whampoa uit Hong Kong.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.