ICI Paris XL neemt exploitatie Pour Vous over | RetailDetail

ICI Paris XL neemt exploitatie Pour Vous over

ICI Paris XL neemt exploitatie Pour Vous over
Parfumerieketen ICI Paris XL neemt de veel kleinere concurrent Pour Vous definitief over. In ieder geval veertig van de zestig zelfstandige ondernemers met een Pour Vous-parfumerie maakte de overstap naar ICI Paris XL.

Overname duurde langer dan verwacht

Dat hebben beide partijen dinsdag in een verklaring laten weten. Over de overnameprijs, alsmede over andere financiële zaken als omzet en resultaat houden de partijen de lippen op elkaar.

 

De overname was begin april al aangekondigd aan RetailDetail, maar nam uiteindelijk meer tijd in beslag dan toen werd verwacht.

 

40 van de 60 Pour Vous-uitbaters stappen in

De winkels van Pour Vous opereren op dit moment vanuit de holding VSPB. In ieder geval veertig van de zestig aangesloten ondernemers heeft besloten de levering vanaf september door ICI Paris XL te laten gebeuren. De overige aangesloten winkeliers moeten nog een besluit nemen, verkopen hun zaak aan derden of sluiten de deuren. Het is de bedoeling dat Pour Vous als een apart merk in de winkelstraten blijft.

 

ICI Paris XL heeft 265 winkels in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland en maakt deel uit van het internationaal opererende conglomeraat AS Watson, waaronder ook de ketens Kruidvat en Trekpleister vallen. AS Watson is op zijn beurt weer onderdeel van multinational Hutchison Whampoa uit Hong Kong.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Back to top