ICI Paris XL werkt samen met NS Stations | RetailDetail

ICI Paris XL werkt samen met NS Stations

ICI Paris XL werkt samen met NS Stations

Parfumerieketen ICI Paris XL heeft een eerste vestiging geopend op een Nederlands station. Het ging daarvoor een samenwerking aan met NS Stations. De eerste parfumerie opende zijn deuren aan de IJspassage op het centraal station van Amsterdam.

Locatie met meer trafiek

Daarnaast heeft ICI Paris XL ook nog een overeenkomst voor een tweede filiaal op een station dit jaar. Dat moet op 10 december zijn deuren openen in de centrale hal van het station van Rotterdam. Het is de eerste keer dat de keten in Nederland afstapt van normale A-locaties. Het hoopt zo in te spelen op de trend waarbij de consument steeds vaker zijn aankopen doet wanneer de gelegenheid hem voordoet. Daarom wil ICI Paris XL nu meer filialen openen op locaties met meer trafiek.


In de winkels wordt een speciaal geselecteerd assortiment verkocht waarbij de focus ligt op cadeau-artikelen, geur, make-up en huidverzorging. Er werden ook snelkassa's toegevoegd, zodat klanten met haast snel kunnen geholpen worden.


Een woordvoerder van ICI Paris XL laat verstaan dat er in de toekomst nog meer winkels in stations kunnen bijkomen, maar dat het voorlopig bij deze twee blijft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.