Jan Willem Koch weg bij Etos

Jan Willem Koch weg bij Etos

De algemeen directeur van Etos, Jan Willem Koch, zal vanaf 1 oktober het bedrijf verlaten en zijn carrière buiten Ahold verderzetten. Het is momenteel nog niet geweten waar Koch na 1 oktober aan de slag zal gaan.

Vier jaar in dienst

Koch stapte vier jaar geleden in de functie van algemeen directeur bij Etos. Toen al zei hij dat hij minstens vier jaar zou blijven, "om Etos stevig door de crisis te loodsen". Die belofte heeft hij gehouden, maar nu heeft hij dus besloten om andere oorden op te zoeken.

 

Voor hij in 2009 aan de slag ging als algemeen directeur van Etos, was hij eerst twee jaar vicepresident merchandising perishables bij Albert Heijn. Daarvoor werkte hij voor bedrijven als Sara Lee en Unilever, waar hij verschillende functies vervulde. Het begin van zijn carrière zag er nochtans helemaal anders uit: toen was hij zelfs twee jaar luitenant in het Korps Mariniers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Moeder Kruidvat zet zwaar in op fysieke winkels

28/06/2017

AS Watson (het bedrijf boven Kruidvat en Ici Paris XL) zegt te zullen blijven investeren in technologie en logistiek om mee te kunnen in een markt die steeds meer gericht is op online verkoop. Er komt ook een fikse investering in fysieke winkels.

Back to top