Jan Willem Koch weg bij Etos

Jan Willem Koch weg bij Etos

De algemeen directeur van Etos, Jan Willem Koch, zal vanaf 1 oktober het bedrijf verlaten en zijn carrière buiten Ahold verderzetten. Het is momenteel nog niet geweten waar Koch na 1 oktober aan de slag zal gaan.

Vier jaar in dienst

Koch stapte vier jaar geleden in de functie van algemeen directeur bij Etos. Toen al zei hij dat hij minstens vier jaar zou blijven, "om Etos stevig door de crisis te loodsen". Die belofte heeft hij gehouden, maar nu heeft hij dus besloten om andere oorden op te zoeken.

 

Voor hij in 2009 aan de slag ging als algemeen directeur van Etos, was hij eerst twee jaar vicepresident merchandising perishables bij Albert Heijn. Daarvoor werkte hij voor bedrijven als Sara Lee en Unilever, waar hij verschillende functies vervulde. Het begin van zijn carrière zag er nochtans helemaal anders uit: toen was hij zelfs twee jaar luitenant in het Korps Mariniers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Back to top