Jan Willem Koch weg bij Etos | RetailDetail

Jan Willem Koch weg bij Etos

Jan Willem Koch weg bij Etos

De algemeen directeur van Etos, Jan Willem Koch, zal vanaf 1 oktober het bedrijf verlaten en zijn carrière buiten Ahold verderzetten. Het is momenteel nog niet geweten waar Koch na 1 oktober aan de slag zal gaan.

Vier jaar in dienst

Koch stapte vier jaar geleden in de functie van algemeen directeur bij Etos. Toen al zei hij dat hij minstens vier jaar zou blijven, "om Etos stevig door de crisis te loodsen". Die belofte heeft hij gehouden, maar nu heeft hij dus besloten om andere oorden op te zoeken.

 

Voor hij in 2009 aan de slag ging als algemeen directeur van Etos, was hij eerst twee jaar vicepresident merchandising perishables bij Albert Heijn. Daarvoor werkte hij voor bedrijven als Sara Lee en Unilever, waar hij verschillende functies vervulde. Het begin van zijn carrière zag er nochtans helemaal anders uit: toen was hij zelfs twee jaar luitenant in het Korps Mariniers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Back to top