Jan Willem Koch weg bij Etos | RetailDetail

Jan Willem Koch weg bij Etos

Jan Willem Koch weg bij Etos

De algemeen directeur van Etos, Jan Willem Koch, zal vanaf 1 oktober het bedrijf verlaten en zijn carrière buiten Ahold verderzetten. Het is momenteel nog niet geweten waar Koch na 1 oktober aan de slag zal gaan.

Vier jaar in dienst

Koch stapte vier jaar geleden in de functie van algemeen directeur bij Etos. Toen al zei hij dat hij minstens vier jaar zou blijven, "om Etos stevig door de crisis te loodsen". Die belofte heeft hij gehouden, maar nu heeft hij dus besloten om andere oorden op te zoeken.

 

Voor hij in 2009 aan de slag ging als algemeen directeur van Etos, was hij eerst twee jaar vicepresident merchandising perishables bij Albert Heijn. Daarvoor werkte hij voor bedrijven als Sara Lee en Unilever, waar hij verschillende functies vervulde. Het begin van zijn carrière zag er nochtans helemaal anders uit: toen was hij zelfs twee jaar luitenant in het Korps Mariniers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.